• Aktuality

Aktuality

4. dubna 2022

Univerzita Karlova k válce na Ukrajině: Pomoc, postoj, podpora

Prohlášení rektorky Univerzity Karlovy ke konfliktu na Ukrajině

Jako rektorka společně s vedením Univerzity Karlovy důrazně odsuzuji jakoukoliv formu agrese, zvláště takové, jakou právě teď podniká putinovské Rusko. Jde o nesmírně nebezpečný krok, který ohrožuje životy obyvatel Evropy - včetně mnoha kolegyň, kolegů, studentek a studentů. Jde o krok, který vrací svět zpátky!


Opět se ukazuje, jak je důležité studium, kritické myšlení, pochopení historie i současného složitého světa. Vyzývám akademiky nejen naší univerzity, ale i další, aby důrazně podpořili svobodnou a demokratickou společnost, a řekli válečné agresi jasné ne.


prof. Milena Králíčková, rektorka UK

24. února 2022, Praha


Pomoc


#UKrajine - Speciální web slouží zejména studentům jako rozcestník pro nejrůznější aktivity pomoci, které může univerzita nabídnout. Jsou k dispozici informační linky pomoci, studentská kolegiální poradna a chat. Web nabízí i kontaktní email proti nenávisti. Spektrum variant pomoci se průběžně aktualizuje. Web vznikl ve spolupráci se studenty. Verze v češtině i v angličtině.

Psychologická poradna Centra Carolina

Hledáte psychologické poradenství v souvislosti s krizí na Ukrajině? Napište nám na: poradny@cuni.cz, pokusíme se zprostředkovat konzultaci co nejdříve.





Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám