• Aktuality

Aktuality

2. května 2022

Na UK s Asistencí


V pátek 13. května proběhne v Kampusu Hybernská akce „Na UK s Asistencí“, kterou pořádá Centrum Carolina ve spolupráci s neziskovou organizací Asistence, o.p.s.. Cílem akce je seznámit studenty, pracovníky UK i veřejnost s podpůrnými službami pro studenty se znevýhodněním a zpropagovat možnost asistování jak studentům při studiu na Karlovce, tak osobám se znevýhodněním v rámci aktivit organizace Asistence, o.p.s.


Studenti si během akce budou moci vyzkoušet asistování osobám s pohybovým či zrakovým znevýhodněním a uvidí ukázku znakování a simultánního přepisu pro studenty se sluchovým znevýhodněním.


Další součástí budou přednášky studentů se znevýhodněním, kde budou sdílet své zkušenosti se zahraničními stážemi během studia. Od 18:15 bude promítán film Defiant Lives o počátcích hnutí za práva osob s postižením s následnou diskuzí s odborníky a odbornicemi.


Asistence o.p.s. spolupracuje s Univerzitou Karlovou od roku 2008, a to na společném projektu s katedrou speciální pedagogiky PedF UK "Jedeme v tom s vámi". Vozík si v minulosti s Asistencí vyzkoušeli i zaměstnanci UK.



Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám