• Aktuality

Aktuality

28. června 2022

Letní poselství rektorky UK Mileny Králíčkové



Milé studentky, milí studenti,

vážené kolegyně, vážení kolegové,


konečně začíná to pravé léto a letní prázdniny, období, které máme všichni tak rádi. Po dvou těžkých letech, kdy jsme si museli kvůli pandemii leccos odpustit, přichází čas, kdy si snad užijeme sluníčka a výletů v plné síle a zdraví. Chtěla bych všem, kteří v končícím akademickém roce na Univerzitě Karlově učili či učili sebe, bádali, pracovali, dobrovolničili či sportovali v našich barvách srdečně poděkovat.


Báječně nás reprezentovali mj. basketbalistky, hokejisté či veslařky a veslaři. Díky! Nyní je ovšem čas pro nás všechny, abychom si protáhli ztuhlá těla, nasedli na kolo, proběhli se, zaplavali si – v nějakém rybníce, řece i prohřátém moři. Nerada bych tu prvoplánově připomínala antický ideál kalokagathia, ale i náš nedávný rektorský sportovní den, kdy se pěkně „rozhýbal“ i můj nejužší tým prorektorek a prorektorů, ukázal, jak prospěšné bývá provětrat si hlavu – a pak se vrátit do auly či laborky.


Gratuluji všem, kteří už mají zkouškové období a zkoušky úspěšně za sebou. A těm, kteří se na ně během léta připravují, držím pěsti, ať to dobře dopadne! Ale, prosím, nezapomeňte si ani vy od knih, skript či diplomek doslova odběhnout.


Zkusme to tedy všichni, celá akademická obec UK – užijme si prázdniny 2022 naplno... ať se spolu vrátíme na Karlovku ještě silnější a odolnější!


Těším se na další setkání a spolupráci s vámi všemi!


Milena Králíčková

rektorka UK


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám