• Aktuality

Aktuality

28. září 2022

Otomar Sláma z CUIP je mladým manažerským talentem roku

Otomar Sláma, předseda správní rady dceřiné společnosti Univerzity Karlovy Charles University Innovations Prague, a.s. (CUIP), byl oceněn Českou manažerskou asociací. V každoročním žebříčku uspěl v kategorii Mladý manažerský talent do 35 let.



„Je to pro mě obrovské zadostiučinění. Své práci věnuji hodně času, energie i lásky, a když se poté dostaví i takové krásné ocenění, to mě neskutečně těší. Zároveň je to pro mě motivací, potvrzením, že to, co děláme, má smysl, i splněným snem – o tomto ocenění jsem snil již od střední školy, kdy jsem se o něm dozvěděl poprvé,“ říká pro UK Forum Otomar Sláma. A dodává: „Ocenění jsem získal za práci, kterou odvádím v rámci CUIP – za to patří veliké díky i univerzitě, že jsem dostal prostor a důvěru, bez toho by to nešlo.“


Společné foto letošních manažerů a manažerek oceněných Českou manažerskou asociací.
Společné foto letošních manažerů a manažerek oceněných Českou manažerskou asociací.


Otomar Sláma je absolventem Metropolitní univerzity Praha v oboru mezinárodní vztahy a evropská studia. Získal také titul MBA v oboru podnikání a MPA v oboru výzkumu, vývoje a inovací. Jako druhý Čech obdržel titulu RTTP (Registered Technology Transfer Professional), který mu udělila Asociace evropských odborníků pro transfer vědy a technologií (ASTP). Je předsedou správní rady dceřiné společnosti Univerzity Karlovy Charles University Innovations Prague, a.s., založil přes deset společností, mezi které patří i česká nejvýdělečnější akademická spin-off společnost GeneSpector, s.r.o. V současné době také studuje doktorský studijní program na fakultě Bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava.


Více o jeho práci a technologickém transferu na UK se dozvíte v nedávném rozhovoru.



Text: Pavla Hubálková

Foto: Česká manažerská asociace, archiv UK


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám