• Aktuality

Aktuality

15. prosince 2022

UK bude spolupracovat na přípravě české účasti na výstavě EXPO 2025

Česko jako moderní země plná inovací. Univerzita Karlova, CUIP a generální komisař české účasti na EXPO 2025 podepsali memorandum



Univerzita Karlova a její dceřiná společnost CUIP, a.s., podepsaly s Kanceláří generálního komisaře účasti České republiky na Všeobecné světové výstavě EXPO společné memorandum o spolupráci. Cílem memoranda je připravit českou účast na EXPO 2025 tak, aby ukázala Česko jako moderní zemi s vysokou úrovní vědy a jejího využití v praxi i jako perspektivní lokalitu pro investice a rozvoj inovativního podnikání. Výstava EXPO 2025 se bude v japonské Ósace konat od dubna do října roku 2025.


Přední česká transferová společnost Charles University Innovations Prague zastupující Univerzitu Karlovu, nejvýkonnější vědeckou instituci v České republice, má díky zahájení spolupráce s Kanceláří generálního komisaře tu čest pozvat další univerzity a výzkumné instituce ke kulatému stolu, aby na světové výstavě společně uvedly Česko jako partnera pro řešení zásadních výzev dnešního světa – udržitelnost, bezpečnost a využívání inovačního potenciálu.



Během Česko-asijského týdne inovací, který by se v rámci EXPO 2025 měl uskutečnit, bude mít Česko příležitost ukázat světu úžasné výsledky činnosti českých vědců a neotřele představí inovativní české firmy. Přípravy inovačního týdne s cílem zapojení co největšího množství českých vědeckých institucí proto bude participovat právě CUIP v zastoupení Univerzity Karlovy. Všechny strany si od spolupráce slibují přilákání nových významných investorů do ČR a hlavně rozšíření spolupráce mezi českými a japonskými univerzitami a vědecko-výzkumnými centry. V neposlední řadě má kvalitní společná příprava české účasti zvýšit povědomí a zájem o Českou republiku ve světě.




Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám