• Aktuality

Aktuality

29. března 2023

UK uzavřela s tchajwanskou univerzitou dohodu o spolupráci

Univerzita Karlova podepsala 29. března 2023 v Tchaj-wanu pětileté memorandum o spolupráci s Národní univerzitou Chengchi (NCCU). Základem kooperace institucí je založení multidisciplinárního projektu vědecko-výzkumné spolupráce v oblasti bezpečnosti dodavatelských řetězců a vzniku Centra pro studium odolnosti dodavatelských řetězců.



Zástupci univerzit tak chtějí v pětiletém horizontu společně vybudovat výzkumné centrum, které v současné globální ekonomice bude identifikovat faktory, které by mohly dodavatelské řetězce ohrozit nebo narušit a následně navrhovat efektivní opatření včetně flexibilního plánování a prognózování nepředvídaných událostí.


„Účelem tohoto memoranda je připravit společný rámec pro spolupráci obou univerzit při realizaci projektu Centra odolnosti dodavatelského řetězce, které je součástí investičního projektu zaměřeného na oblast polovodičů,“ řekl prorektor UK pro koncepci a kvalitu vzdělávání doc. MUDr. Jan Polák, Ph.D., MBA, který za českou univerzitu memorandum v Tchaj-wanu podepsal společně s prezidentem NCCU prof. Tsai-Yen Li.



V uznání společných výzkumných a akademických zájmů instituce navázaly na předchozí spolupráci, kterou v roce 2006 stvrdili tehdejší tchajwanský univerzitní prezident spolu s tehdejším rektorem UK prof. Václavem Hamplem.


Na projektu, který bude zahájen na podzim 2023, se budou podílet také česká ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a tchajwanské ministerstvo zahraničních věcí.



ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 721 285 565

e-mail: pr@cuni.cz


FOTO: Jan Polák

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám