• Aktuality

Aktuality

14. února 2024

Pietní vzpomínka a společný projev úcty u Filozofické fakulty UK

V budově Filozofické fakulty UK na náměstí Jana Palacha začne za pár dní letní semestr. Dnes, 14. února 2024, sem v doprovodu rektorky Mileny Králíčkové zamířily dvě významné političky: Roberta Metsolaová, předsedkyně Evropského parlamentu, a Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Položením květin pod pamětní desku Jana Palacha společně uctily památku obětí z 21. prosince 2023.




„Vážím si soucitného projevu paní Roberty Metsolaové. Jsem moc ráda, že tady byla, že jsem se s ní mohla sejít a vzpomenout na událost, jež poznamenala život Univerzity Karlovy,“ sdělila médiím rektorka Králíčková.


A co by Milena Králíčková ráda popřála „svým“ studentům do nového semestru? „Kéž by je studium, které je na Filozofické fakultě UK i ostatních fakultách čeká, těšilo a přinášelo jim radost. Současně, aby jim dodávalo potřebnou energii. Chci též, aby věděli, že jsme tu pro ně, a to jak vedení fakulty, tak celé Univerzity Karlovy, s UK Pointem a Centrem odolnosti, které budeme společně vytvářet. Pokud se u nich dostaví potřeba psycho-sociální podpory – ať už v rámci studia či v osobním životě –, aby se nebáli říci si o pomoc. Jsme tu pro ně, pro všechny,“ vyzvala u příležitosti pietní vzpomínky rektorka UK.




Text: Marcela Uhlíková

Foto: Jiří Stibor, Marcela Uhlíková

Datum: 14. 2. 2024

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám