• Aktuality

Aktuality

11. července 2019

Jan Friš stříbrný na univerziádě v Neapoli!

Mladý atlet, který studuje na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy obor marketingová komunikace a public relations a závodí za Duklu Praha, skončil ve finále v běhu na 1500 metrů druhý za Polákem Michalem Rozmysem v čase 3:53,95 minuty.


„Řadu závodníků znám, věděl jsem tedy, že poběží silná sestava. Doufal jsem, že když postoupím do finále a zabojuji pak v závěru samotného závodu, mohlo by to vyjít. Medaile byla vysněný cíl, který se mi teď splnil," řekl pro Univerzitu Karlovu Jan Friš s tím, že to byl na univerziádě jeho jediný individuální závod. „Pravděpobně si dáme s kluky z českého týmu ještě štafetu 4 x 400 metrů," dodal.


Na konto výpravy přidal student FSV UK čtvrtý cenný kov, čímž Češi překonali tři medaile z minulé univerziády na Tchaj-wanu. Vítězství už před ním slavili Martin Rubeš (Vysoká škola ekonomie a mangementu) v šermu kordem a Lucie Brázdová (Masarykova univerzita) ve střelbě ze vzduchové pušky, bronz pak přidala její kolegyně skeetařka Hana Adámková (Masarykova univerzita).


Text: Jitka Jiřičková

Foto: archiv Jana Friše

Datum: 11. 7. 2019







Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám