• Aktuality

Aktuality

13. srpna 2019

Tereza Cvingerová je evropskou šampionkou v kickboxu!

Se zlatou a bronzovou medailí se z univerzitního mistrovství Evropy v Záhřebu vrátila Tereza Cvingerová, studentka prvního ročníku Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. Je to historicky první zlatá medaile na univerziádě za kickbox pro Českou republiku.



Kromě zlata v kategorii lightcontact +65 kg patří Tereze, jak sama přiznala trochu nečekaně, také bronz v disciplíně pointfighting. V cestě za zlatem se mladé Češce nejdříve podařilo na začátku druhého kola před limitem přejít přes soupeřku z Černé Hory, aby v semifinále narazila na ruskou reprezentantku, kterou rovněž vyřadila před limitem na technické k. o. Ve finále potom nastoupila proti Chorvatce.


„Bojovat proti domácím není nikdy snadné, a pokud chcete zvítězit, musíte opravdu přesvědčit rozhodčí, že jste to vy, kdo má vyhrát. Zápas byl vážně těžký a myslím, že i divácky atraktivní. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo vyhraje. Naštěstí jsem v posledním kole zápas otočila ve svůj prospěch,“ popisovala Tereza Cvingerová svou dramatickou cestu za univerzitním evropským titulem, který je jejím prvním výrazným úspěchem v seniorské kategorii.


„Chtěla bych poděkovat rodině, všem, co mě na mé cestě provázejí, a také bych chtěla zmínit svůj mateřský klub Samurai Fight Club, díky kterému jsem se k tomuto krásnému sportu dostala,“ vzkázala na závěr.


Mistrovství v Záhřebu, kde se ke karate, judu a taekwondu poprvé připojil i kickbox, se zúčastnilo celkem 1300 sportovců ze 404 univerzit ve 36 zemích. V devítičlenném Czech Kickboxing Teamu se Univerzita Karlova rozhodně neztratila: v kategorii mužů do 67 kilogramů zvítězil Luboš Vaňka, do 86 kilogramů bral bronz Daniel Navara.


TEREZE I OBĚMA MUŽSKÝM ZÁSTUPCŮM SRDEČNĚ BLAHOPŘEJEME!




Foto: FB Terezy Cvingerové

Datum: 7. 8. 2019


Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám