• Aktuality

Aktuality

25. října 2019

Dnes je poslední možnost navštívit Gaudeamus Brno 2019

XXVI. ročník Evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus se chýlí k závěru. Do dnešních 14 hodin odpoledne ho můžete navštívit na brněnském výstavišti v pavilonu P.



Veletrh Gaudeamus Brno 2019 nabídl jako každoročně informace, které studenti nenajdou na internetu ani na dnech otevřených dveří škol. Mezi unikátní informační kanály veletrhu patřili zejména přednášky vystavovatelů a možnost osobního setkání se zástupci, a především studenty jednotlivých škol. Další jedinečnou součástí veletrhu je poradenský servis, díky kterému si studenti mohou snáze vybrat a vyhledat vhodnou školu nebo i konkrétní studijní program dle svých preferencí.



Letos bylo na veletrhu zastoupeno 380 univerzit, vysokých škol, fakult a dalších vzdělávacích institucí, které dohromady nabídly 10 000 studijních oborů a programů. Vedle českých se zde prezentovaly také univerzity a vysoké školy z dalších třinácti zemí světa. Návštěvníci zde mohli zhlédnout zdarma 115 zajímavých přednášek na nejrůznější témata.


Veletrh Gaudeamus v Brně je každoročně zaměřen na pomaturitní vzdělávání a je významným informačním zdrojem pro studenty středních škol. Především u studentů III. ročníků může přímo ovlivnit například volbu maturitních předmětů a následně budoucí studium.


Pro pedagogy, výchovné poradce a třídní učitele ze středních škol bylo na veletrhu otevřeno Pedagogické centrum se speciálním programem přednášek, seminářů a konzultací s odborníky z univerzit, vysokých škol, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Centra vzdělávání Všem a dalších institucí.




Každý předem zaregistrovaný návštěvník veletrhu www.gaudeamus.cz má nárok na slevu na vstupné. Registrovaní studenti také dostanou Průvodce budoucího vysokoškoláka se slovníčkem vysokoškolských pojmů.


Veletrh je dnes otevřen pro veřejnost od 8 do 14 hodin.

Kompletní program Univerzity Karlovy na Gaudeamu Brno 2019 naleznete zde.



Foto: Vladimír Šigut

Datum: 25. 10. 2019







Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám