• Aktuality

Aktuality

31. října 2019

Pohár je náš! Hokejisté UK ovládli bitvu pražských univerzit

Po roční pauze patří Pohár primátora hl. m. Prahy opět hokejistům Univerzity Karlovy. Ve čtvrtečním finále přehráli tým Vysoké školy ekonomické (VŠE) jednoznačným výsledkem 4:0. Na poháru bude jméno Univerzity Karlovy vyryto již posedmé.



Z dosavadních devíti ročníků Hokejové bitvy nevyhrál tým Univerzity Karlovy pouze dvakrát - v roce 2013 a loni, kdy už v semfinále nestačil na výběr VŠE. Slabou útěchou pro UK tak nakonec byla jen výhra v zápase o třetí místo nad Českou zemědělskou univerzitou (ČZU).



Letos však do turnaje vstoupili "červenobílí" suverénně už v semifinále, kde narazili na loňského vítěze z ČVUT. Hokejisté UK měli od začátku v zápase navrch a do vedení je dostal ve 20. minutě David Matějka, který v přesilové hře potrestal vyloučení Outraty. Druhý gól přidal v 25. minutě Jiří Hozák a Univerzita Karlova po výsledku 2:0 postoupila do finále.



V souboji o celkové prvenství se proti UK postavil výběr VŠE a i tentokrát byl hlavní oporou "Karlovky" brankář David Pírs. Odchovanec pražské Sparty ani ve druhém čtvrtečním utkání nepustil za svá záda jediný puk a Univerzita Karlova mohla slavit hokejový triumf. O góly se postarali Martin Dufek, Dominik Novák, David Matějka, a Krištof Špičan.


Hokejová bitva je projekt studentských organizací čtyř velkých pražských univerzit, kdy se mezi sebou už od roku 2011 utkávají hokejové výběry ČVUT, ČZU, UK a VŠE.



Text: Jiří Novák

Foto: Vladimír Šigut

Datum: 31. 10. 2019

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám