Projekt VIA LUCIS zlepšil infrastrukturu pro výzkum a výuku

Univerzita Karlova v Praze

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

ExternĂ­ odkaz www.cuni.cz


TISKOVÁ ZPRÁVA


Praha, 11. ledna 2016 – Na konci loňského roku byl ukončen projekt Evangelické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (ETF UK) s názvem VIA LUCIS, jehož cílem bylo zlepšení infrastruktury pro výzkum a výuku. Projekt v hodnotě zhruba

26 milionů korun byl podpořen z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI).


Projektový záměr byl soustředěn na rekonstrukci vnitřních prostor ETF UK a jejich vybavení novými přístroji, z nichž nejvýznamnější je šest informačních kiosků, z toho dva nástěnné speciálně upravené pro osoby s omezenou pohyblivostí, sedm čističek vzduchu, dvě interaktivní tabule a dva skenery.


Velkým přínosem byla také rekonstrukce střechy, knihovny a dvou nadzemních podlaží, kde vznikly nové kanceláře, sociální zázemí pro pracovníky ETF UK a dvě prostorné přednáškové místnosti, které fakulta nutně potřebovala pro pokrytí kapacity výuky. Knihovna byla vybavena čipovým systémem RFID, pro snadnější evidenci a výpůjčky knižních tisků. Celé centrum digitalizace bylo dokončeno dodávkou hardwaru a softwaru pro Ústřední knihovnu Univerzity Karlovy.


Dokončením realizace projektu VIA LUCIS došlo na jedné straně ke splnění plánovaných cílů projektu, a na druhé straně byly zajištěny kvalitní podmínky jak pro práci akademických pracovníků,  tak  pro  studium  magisterského  či  doktorského  studia. V závislosti na dokončení projektu se předpokládá také komerční využití zrekonstruovaných prostor i centra digitalizace, které disponuje nejmodernější dostupnou technikou.



Kontaktní osoba:

Vojtěch Jeníš

asistent projektového manažera  

e-mail: Mail 

tel.: 721 457 048





Poslední změna: 21. leden 2018 23:31 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám