Filozofická fakulta UK má díky projektu OP VaVpI lepší zázemí pro výuku

Univerzita Karlova v Praze

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

ExternĂ­ odkaz www.cuni.cz


TISKOVÁ ZPRÁVA


Praha, 12. ledna 2016 – Na konci loňského prosince byla dokončena realizace projektu „Moderní infrastruktura pro výuku a výzkum“ na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK). Projekt v hodnotě přesahující 38 milionů korun byl podpořen z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI). Věcně projekt sestával ze tří provázaných investičních akcí, jejichž cílem byla revitalizace a zvýšení kvality infrastrukturního zázemí pro výuku a výzkum.

V rámci projektu bylo vybudováno zázemí pro výuku neslyšících, které slouží jak vzdělávání, tak výzkumné práci studentů. Pořízené vybavení a provedené stavební úpravy zlepšily komfort pro studenty a pedagogy z hlediska běžného užívání místností, navíc bylo pro neslyšící a nedoslýchavé studenty vytvořeno technicky a dispozičně odpovídající prostředí pro jejich výuku a samostatnou tvůrčí a vědeckou činnost.


Nově zrekonstruovaný kinosál je vybaven nejmodernější audiovizuální technikou a slouží zejména oborům výrazně audiovizuálně orientovaným jako je filmová věda nebo divadelní věda. Kromě toho je využíván i pro konání vědeckých konferencí a workshopů.


ICT infrastruktura byla rozšířena pořízením stolních počítačů k výuce, samostudiu, výzkumu a administraci spojené s fungováním školy. Nové servery umožnily zlepšit provoz sítě, nabídnout dostatečnou centrální výpočetní kapacitu pro její provoz. Další komponenty pořízené serverové infrastruktury umožnily lepší zálohování a přenos dat v rámci fakultní počítačové sítě. Nakoupená infrastruktura pro IP telefonii umožnila nahradit zastaralou a dožilou telefonní ústřednu a sjednotit telefonní systém fakulty do jednoho funkčního celku s mnoha moderními funkcemi.


V rámci úspor projektu byla navíc pořízena mobilní počítačová učebna, která umožnila nahradit stávající prostorově a dispozičně nevyhovující a pro hendikepované studenty obtížně dostupnou učebnu na hlavní budově FF UK. Realizovat multimediálně zaměřenou výuku umožnilo 10 nových notebooků pro akademické pracovníky, které byly rovněž pořízeny z úspor projektu.



Pro bližší informace kontaktujte:


Mgr. Lenka Holsteinová

FF UK

Náměstí Jana Palacha 2, 116 38 Praha 1

e-mail: Mail 

tel.: +420 221 619 315







Poslední změna: 21. leden 2018 23:31 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám