Univerzita Karlova představila katalog služeb. Veřejnost díky němu snadno zjistí, jaké služby nabízejí vědecké týmy na UK

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

ExternĂ­ odkaz www.cuni.cz


Praha 5. prosince 2016 – Univerzita Karlova spustila svůj Katalog služeb. Jeho prostřednictvím odborná i laická veřejnost jednoduše zjistí, jaké vědecké týmy na nejstarší české univerzitě působí a co mohou nabídnout. Mezi českými veřejnými vysokými školami a univerzitami jde o ojedinělý projekt.


Katalog služeb Univerzity Karlovy představuje práci jednotlivých vědeckých univerzitních týmů. Ty se na stránkách katalogu prezentují svými „vizitkami“. V současné době databáze obsahuje přehled více než 135 nabídek výzkumných služeb Karlovy Univerzity z oblasti medicíny, humanitních a přírodních věd.


„Katalog služeb představuje další významný krok pro zviditelnění třetí role naší univerzity vůči nejširší veřejnosti. Katalog obsahuje nabídku všech našich fakult koncentrovanou na jednom místě.  Představuje tedy ucelené „menu“, ze kterého mohou zájemci z aplikační sféry vybírat a kombinovat výzkumné služby třeba i z několika fakult najednou. Nabízet najednou celou šíři oborů považuji za unikátní koncept a právě v oborově široké škále nabídky vidím hlavní přidanou hodnotu a budoucí přínos pro podporu transferu technologií a znalostí na Univerzitě Karlově,“ uvedl rektor UK Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA.


„Na Univerzitě Karlově působí řada špičkových vědeckých týmů. Bohužel až do současnosti bylo někdy velmi složité pro komerční subjekty či veřejnou správu získat informace o těchto týmech, jejich zaměření, nabídce služeb, a to včetně relevantních kontaktů. Vytvořením katalogu se snažíme tuto mezeru zacelit a věříme, že díky němu bude propojování aplikační a akademické sféry zase o něco jednodušší“, doplnila Mgr. et Mgr. Hana Kosová, ředitelka Centra pro přenos poznatků a technologií UK, které katalog vytvořilo.


Katalog služeb je v současnosti dostupný jak v tištěné formě na všech sedmnácti fakultách Univerzity Karlovy, tak v elektronické formě na stránkách Univerzity Karlovy (ExternĂ­ odkaz https://www.cuni.cz/UK-6899.html).



ZA SPRÁVNOST:


Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel: +420 224 491 248

e-mail: Mail 



Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. S více než půl milionem bodů, podle aktuálně platné státní Metodiky hodnocení výsledků, vede UK před druhou institucí v pořadí s enormním náskokem. Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje více než 50 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 700 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 9000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Podle průzkumu Reflex 2013 – 2014 Pedagogické fakulty UK vykazují absolventi UK dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.


Poslední změna: 21. leden 2018 23:30 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám