UK připravuje on-line diskuzi na téma "Jak se lže o Covid-19?"

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Praha 25. ledna 2021 – Univerzita Karlova připravuje diskusní webinář na téma “Jak se lže o covid-19?”. Jeho cílem je debatovat o tom, co vše o koronaviru bezpečně víme, jak a kde vznikají o covid-19 lži a dezinformace, jak se šíří a jak se jim bránit. Hosty webináře, který proběhne on-line ve středu 27. ledna 2021 od 16 hodin na Facebooku Česko! A jak dál?, budou biochemik a prorektor Univerzity Karlovy pro vědeckou činnost prof. RNDr. Jan Konvalinka, CSc. a Mgr. Alena Zachová, vedoucí analýz sociálních médií, Newton Media. Diskusi bude moderovat Luboš Palata, evropský editor Deníku. Webinář je součástí univerzitního projektu Česko! A jak dál?


„Pandemie koronaviru zasáhla bohužel do života každého jednoho z nás. S krizovou situací souvisí i šíření ohromného množství zpráv, kterým jsme neustále vystavováni. Každý den se objevují nové a nové informace o tom, jak se vir chová, jaká opatření je nutné dodržovat či jaká nová řešení se nabízejí. Bohužel, v této záplavě informací se šíří často chybné či přímo lživé údaje, přitom umět se v informacích orientovat a odlišit pravdu od lži je u koronaviru otázkou zachování našeho zdraví a možná i života.

Univerzita Karlova proto připravila veřejný diskusní webinář, který se bude věnovat tématu dezinformací a nepravd, které se o covidu-19 šíří. Chceme touto diskusí pomoci veřejnosti lépe se orientovat v tom, co o koronaviru bezpečně víme a co lze označit za výmysl,” uvedl biochemik a prorektor Univerzity Karlovy pro vědeckou činnost prof. RNDr. Jan Konvalinka, CSc.



Webinář „Jak se lže o covid-19?“:

• Termín: středa, 27. ledna 2021

• Čas: 16.00 – 17.00

• Místo: Facebook Česko! A jak dál?


V rámci projektu Česko! A jak dál?, který začal v roce 2019, Univerzita Karlova připravila sérii veřejných diskuzí na zásadní celospolečenská témata, jakými jsou např. dluhy a exekuce, bezpečnost, zdraví, vzdělávání či zemědělství. S ohledem na koronavirovou epidemii přešel projekt v červnu 2020 do on-line formátů a zabýval se mimo jiné dopady onemocnění způsobené virem covid-19 na ekonomiku či vzdělávání. U příležitosti Mezinárodního dne Fetálního alkoholového syndromu se v září konala také diskuze, které se věnovala dopadům alkoholu na zdraví dětí.


Projekt Univerzity Karlovy „Česko! A jak dál?“

Jedná se o diskusní platformu Univerzity Karlovy, která má za cíl definovat zásadní celospolečenské problémy České republiky. Do debaty univerzita zapojuje své špičkové vědce a odborníky, stejně tak osobnosti z řad odborné veřejnosti. Podstatou projektu jsou veřejné diskuse na jednotlivá témata napříč regiony ČR. Cílem je formulovat a iniciovat možná řešení a cestu, jak v jednotlivých problémech postupovat dál. Partnery projektu jsou kraje, města a regiony, hlavními mediálními partnery je Deník a Česká televize.


Více informací o projektu „Česko! A jak dál?“ poskytne MgA. Martin Ayrer, mob.: 602 135 517, e-mail: .



ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 224 491 248

mob: 721 285 565

e-mail: pr@cuni.cz








Poslední změna: 25. leden 2021 11:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám