• Aktuality

Aktuality

20. ledna 2023

Doktorandi z Univerzity Karlovy uspěli v žádostech o Sylff Research Grant

Tři studenti Univerzity Karlovy se v letošním akademickém roce zařadili mezi 53 laureátů z celého světa, jejichž žádosti získaly Sylff Research Grant. Ten patří mezi podpůrné programy stipendia Sylff, které je každoročně na Univerzitě Karlově udělováno postgraduálním studentům humanitního a sociálně vědního zaměření.



Z velkého množství vynikajících žádostí o Sylff Research Grant (SRG) byly podpořeny tyto tři návrhy studentů Univerzity Karlovy:


➤ Lukáš Lev Červinka (PF): Popular Identity of the Czech Political People


➤ Zuzana Löbling (PF)Nazi-Looted Art Restitution in the Czech Republic


➤ Johana Kłusek (FSV): Travelling of Forsytes across the Iron Curtain: Domesticity as a Common Value of Cold War Societie


O grant ve výši až 5 000 USD mohli požádat způsobilí fellows (tj. ti, kteří jsou v současné době zapsáni do doktorského programu nebo jsou v rané fázi své kariéry do tří let po získání doktorátu) ze všech 69 institucí Sylff Asociace. Cenu pro rok 2022/2023 obdrželo celkem 53 laureátů z celého světa.


Sylff Research Grant (SRG), jehož cílem bylo kompenzovat ztrátu možností financování během pandemie a překonání problémů související například s omezením mezinárodního cestování a velkých shromáždění, patří mezi podpůrné programy stipendia Sylff, které je každoročně na Karlově Univerzitě udělováno postgraduálním studentům humanitního a sociálně vědního zaměření.


Všem oceněným gratulujeme!


Zajímáte se o možnosti financování vašeho výzkumu, máte vůdčí předpoklady a řešíte téma, které má společenský přesah?

Seznamte se s podmínkami stipendia SYLFF a nepropásněte příští výzvu!

Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám