Strategické partnerství Univerzity Karlovy

Univerzita představila strategické zahraniční partnery

Univerzita Karlova (UK) na středeční tiskové konferenci v historickém Karolinu představila své strategické partnery a klíčové aktivity v mezinárodní spolupráci. K těm patří především aliance 4EU+, kterou s Univerzitou Karlovou tvoří přední vysoké školy v Heidelbergu, Kodani, Varšavě, Miláně a také pařížská Sorbonna.


„Tato aliance byla EU hodnocena jako jedna z nejlepších, když získala 91 bodů ze sta možných. Spolupráce postihuje nejen osu západ-východ, ale také sever-jih,“ řekl v úvodu konference rektor UK Tomáš Zima. Prorektorka pro studijní záležitosti Milena Králíčková vyzdvihla přínosy 4EU+ pro kvalitu vzdělávání na UK.


Kromě 4EU+ staví univerzita také na účasti v dalších strategických uskupeních: CENTRAL a CELSA.



Jak uvedl prorektor pro zahraniční vztahy Jan Škrha, ke strategickým partnerům s výjimečnými vztahy k Univerzitě Karlově patří také Curyšská univerzita, Macquarie University v Austrálii a skotská University of St. Andrews. Takzvaně klíčová partnerství má UK s řadou dalších prestižních univerzit:



Rektor Zima rovněž ocenil nárůst počtu grantů Evropské výzkumné rady (ERC), jichž na Karlovo učení putoval již téměř tucet, a to i zásluhou interní podpory Primus.


Text: Martin Rychlík

Datum: 6. 11. 2019


Poslední změna: 13. prosinec 2019 12:22 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám