2. prosince 2005

Usnesení přijatá na zasedání AS UK dne 2. prosince 2005

  1. AS UK schválil pořad jednání včetně navržených změn.

  2. AS UK schválil zápis ze zasedání AS UK 7. října, z předvolebního zasedání 19. října a volebního zasedání 26. října.

  3. AS UK vzal na vědomí vystoupení J. M. pana rektora UK.

  4. AS UK vzal na vědomí vystoupení členů kolegia rektora UK.

  5. AS UK se ztotožňuje se stanoviskem předsednictva AS UK vyjádřeným dopisem ze dne 15. listopadu zaslaným předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu, předsedovi Výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a předsedovi Podvýboru pro vědu a vysoké školy a vyzývá předsednictvo AS UK k jeho zveřejnění.

  6. AS UK v Praze se vzhledem k tomu, že v brzké době může nabýt účinnosti novela zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách (tisk č. 168 Senátu Parlamentu ČR, popř. ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou  PČR), která mimo jiné vypouští studijní a zkušební řád a stipendijní řád z výčtu vnitřních předpisů fakulty, a to při absenci příslušných přechodných ustanovení, usnesl podle čl. 65 Statutu Univerzity Karlovy v Praze (dále jen „Statut“)na tomto výkladu čl. 67 odst. 2 Statutu:

    Do dne nabytí účinnosti změny vnitřního předpisu Univerzity Karlovy v Praze věcně odpovídající novele zákona o vysokých školách v části týkající se zrušení dosavadních ustanovení § 32 písm. b) a c) se postupuje podle studijních a zkušebních řádů fakult a podle stipendijních řádů fakult ve znění platném ke dni nabytí účinnosti této novely.

  7. AS UK vyjádřil souhlas se jmenováním prof. MUDr. Miloše Grima, DrSc. členem Vědecké rady Univerzity Karlovy v Praze.

  8. AS UK delegoval prof. RNDr. Jana Bednáře, CSc. jako zástupce Univerzity Karlovy v Praze ve sněmu a v předsednictvu Rady vysokých škol a doc. RNDr. Petra Zemánka, CSc. jako zástupce Univerzita Karlovy v Praze ve sněmu Rady vysokých škol. AS UK delegoval PhDr. Josefa Bartoně (KTF), ThDr. Pavla Keřkovského (ETF), JUDr. Michaela Kučeru (HTF), prof. MUDr. Miloše Lengameiera, DrSc. (1.LF), MUDr. Ondřeje Cinka, Ph.D. (2.LF), doc. MUDr. Marka Bednáře, CSc. (3.LF), MUDr. Jana Barcala, Ph.D. (LF P), doc. Ing. Josefa Hanuše, CSc. (LF HK), doc. RNDr. Jiřinu Spilkovou, CSc. (FaF), doc. RNDr. Jana Tachezyho, Ph.D. (PřF), prof. RNDr. Ivana Barvíka, DrSc. (MFF), doc. PhDr. Dagmar Mocnou, CSc. (PedF), doc. PhDr. Vilému Novotnou (FTVS) a Mgr. Marka Skovajsu M.A., Ph.D. (FHS) jako zástupce fakult ve sněmu Rady vysokých škol. AS UK delegoval Jána Říhu jako zástupce Univerzity Karlovy v Praze ve Studentské komoře Rady vysokých škol a Mgr. Petra Jedelského jako náhradníka ve Studentské komoře Rady vysokých škol.

  9. AS UK projednal návrh na prodloužení pronájmu pozemku p.č. 1558 a části pozemku p.č. 1561 v k.ú. Nové Město, Praha 2, podnikateli J. Černému k provozu zahradní galerie a vyjadřuje k němu své kladné  stanovisko.

  10. AS UK projednal návrh smlouvy s hl. městem Prahou o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene umístění a provozu těles veřejného plynového osvětlení na univerzitních objektech č.5, č.13, č.14, č.16,č.20, č.22 a č.24 v Celetné ulici v Praze 1 , vyjadřuje k němu kladné stanovisko a doporučuje předložit ho Správní radě UK k vydání předchozího souhlasu k uzavření smlouvy.

  11. AS UK projednal záměr uzavření smluv o smlouvách budoucích o zřízení věcného břemene umístění, údržby a provozu vodovodního řadu pro potřeby areálu FTVS UK v Plavsku s vlastníky pozemků parcel v ZE PK p.č. 927, p.č.946, p.č.971 a p.č.973 a parcel katastru nemovitostí p.č.969/2, p.č. 1419/3 a p.č.1493/1, vše v k.ú. Stráž nad Nežárkou, zaujímá k němu kladné stanovisko a doporučuje ho předložit Správní radě UK.

  12. AS UK projednal návrh smlouvy s firmou TRŽICKÝ v.o.s. o pronájmu nebytových prostor  v přízemí II. nádvoří objektu zámku Poděbrady k provozu cateringových služeb a vyjadřuje k tomuto návrhu kladné stanovisko.

  13. AS UK projednal návrh smlouvy o pronájmu nebytových prostor vinárny Netopýr v objektu zámku Poděbrady firmě Restaurace na zámku,s.r.o. a vyjadřuje k němu kladné stanovisko.

  14. AS UK projednal návrh smlouvy s firmou GARPO catering s.r.o. o pronájmu nebytových prostor v objektu koleje Otava v Praze Kunraticích k provozu studentského klubu a vyjadřuje k tomuto návrhu kladné stanovisko.

  15. AS UK projednal návrh změny smlouvy s Pražskou energetickou, a.s. o pronájmu prostor trafostanice v objektu MFF UK, Malostranské nám.č. 25, Praha 1, a vyjadřuje k tomuto návrhu kladné stanovisko.

  16. AS UK projednal návrh kupní smlouvy na koupi budovy čp.1418, Chrudimská 2a, Praha 3, se stavebním pozemkem p.č. 3561/1 v k.ú. Vinohrady pro potřeby zajištění výuky na Fakultě humanitních studií, vyjadřuje k němu kladné stanovisko a doporučuje ho předložit Správní radě UK k vydání předchozího souhlasu k uzavření kupní smlouvy.

  17. AS UK projednal návrh smlouvy mezi městem Plzeň a Univerzitou Karlovou v Praze o směně pozemků a spoluvlastnických podílů na pozemcích v k.ú. Plzeň za účelem nabytí zbývajícího čtvrtinového spoluvlastnického podílu na pozemích určených pro výstavbu objektů ústavů Lékařské fakulty v Plzni, zaujímá k tomuto návrhu kladné stanovisko a doporučuje ho předložit Správní radě UK k vydání předchozího souhlasu k uzavření směnné  smlouvy.

  18. AS UK projednal návrh smlouvy o pronájmu nebytových prostor v areálu Matematicko-fyzikální fakulty v Praze 8, V Holešovičkách 2, Českému vysokému učení technickému a vyjadřuje k němu kladné stanovisko.

  19. AS UK schválil uvolnění 74 572 Kč pro FTVS, 15 481 836 Kč pro UK, 3 496 160 Kč pro UK, 2 500 000 Kč pro FaF a 2 250 000 Kč pro HTF z rezervy na celouniverzitní aktivity.

  20. AS UK schválil Principy rozdělování státní neinvestiční dotace na Univerzitě Karlově v Praze pro rok 2006.



Prof. RNDr. Jan Hála, DrSc.

předseda AS UK v Praze



Za správnost:

Daniel Feranc, tajemník AS UK


Poslední změna: 19. únor 2020 22:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář akademického senátu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám