QS World University Rankings by Subject 2020: Řada oborů UK obhájila dobré umístění, geografie, anatomie a fyziologie v první stovce

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Praha 4. března 2020 – V jedenácti oborech náleží pracoviště Univerzity Karlovy mezi světovou špičku podle mezinárodního žebříčku QS World University Rankings by Subject 2020, jehož výsledky byly dnes zveřejněny. Geografie je opět hodnocena mezi stovkou nejlepších oborů, letos navíc doplněna o anatomii a fyziologii.


Z celkem 48 oborů, které jsou v letošním vydání QS World University Rankings by Subject sledovány, byla činnost Univerzity Karlovy posuzována v celkem 41 z nich, ve 22 případech byla její pracoviště klasifikována, z toho v jedenácti oborech mezi nejlepšími dvě stě institucemi.Vedle stálice v podobě geografie, ve které Univerzita Karlova již devět let po sobě náleží do první stovky, se v této elitní společnosti poprvé objevila v oboru anatomie a fyziologie. Mezi nejlepších dvě stě vysokých škol patří Univerzita Karlova v dalších devíti oborech, jimiž jsou anglický jazyk a literatura, filozofie, historie, lingvistika, moderní jazyky, matematika, mediální a komunikační studia, sociologie, resp. politologie a mezinárodní studia. Dalších deset oborů lze nalézt ve třetí stovce.


„Jsem velmi rád, že se v hlavních oblastech studia a vědecké práce držíme v rámci tohoto prestižního žebříčku již řadu let na předních příčkách a navíc jsme nově výborně hodnoceni za bádání a výuku v oblasti anatomie a fyziologie. Chtěl bych za to poděkovat svým kolegům z akademické obce UK. Je potěšitelné, že především společenskovědní a humanitní obory si dlouhodobě vedou velice dobře“, řekl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.


Žebříček QS World University Rankings by Subject 2020, který nabízí jedno z nejrozsáhlejších mezinárodních srovnání úrovně oborů na vysokých školách, tak jako v minulých letech posuzoval kvalitu výzkumu a absolventů několika tisíc pracovišť z celého světa. Ve výsledcích se pak napříč obory objevuje téměř 1400 škol z celého světa.


ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 224 491 248

mob: 721 285 565

e-mail:


Poslední změna: 4. březen 2020 10:43 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám