Univerzita Karlova připravuje akci "Na Karlovku online". Představí na ní možnosti studia na UK

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Praha 10. listopadu 2020 – Univerzita Karlova připravuje v rámci komunikace s uchazeči o studium ojedinělou novinku. Vůbec poprvé v historii se rozhodla představit možnosti studia na jednotlivých fakultách v online prostředí. Akce s názvem Na Karlovku online se bude konat 28. listopadu od 9 do 16 hodin na webu www.nakarlovku.cz. Celý den na něm budou moci zájemci zjišťovat informace o studiu a přijímacím řízení pomocí on-line chatů a streamů se zástupci všech 17 fakult UK. Ve videích představí uchazečům Univerzitu Karlovu investigativní novinář a influencer Janek Rubeš.


„Univerzita Karlova se rozhodla jít letos v komunikaci s uchazeči zcela novou cestou. V době, kdy se nemůžeme setkávat se zájemci o studium osobně, připravujeme pro všechny virtuální setkání – on-line informační den, který jsme nazvali NA KARLOVKU online.


Těším se na všechny uchazeče a věřím, že na veletrhu získají všechny potřebné informace pro svá rozhodnutí. Přál bych si, aby doba distančního setkávání brzy pominula a měli jsme možnost zájemce o studium přivítat na univerzitě prezenčně,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima.


Na Karlovku online začne 28. listopadu 2020 v 9 hodin ráno na webu www.nakarlovku.cz.


Pro všechny zájemce o studium budou na webové stránce připraveny nejen důležité informace o tom, co a jak lze na UK studovat, ale především on-line chaty se studenty i pedagogy jednotlivých fakult, fakultní videa či zajímavé tematické přednášky. Představíme uchazečům Univerzitu Karlovu a provedeme je přijímacím řízením.


„Velmi ráda bych pozvala všechny zájemce o studium na akci Na Karlovku online. Pro tuto příležitost jsme připravili zcela nový web, jehož cílem je být uchazečům co nejblíže. Otevřeme 19 chatovacích místností a zázemí našich fakult a jak to na nich chodí, vám prostřednictvím videí stylem sobě vlastním přiblíží investigativní novinář Janek Rubeš,“ doplňuje Mgr. Ludmila Součková, vedoucí UK Pointu, organizátora akce.


Na Karlovku online

• TERMÍN: sobota, 28. listopadu 2020

• ČAS: 9 – 16 hodin

• KDE: www.nakarlovku.cz


Facebookovou událost Na Karlovku online najdete zde: https://www.facebook.com/events/725447711401829/.


Video Janka Rubeše je ke zhlédnutí zde: https://youtu.be/Zmt3gwzC4fU.



ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 224 491 248

mob: 721 285 565

e-mail: pr@cuni.cz


Univerzita Karlova

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace.

Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje více než 48 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 600 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 8000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Absolventi UK vykazují dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším. Od roku 2018 je členem prestižní mezinárodní univerzitní aliance 4EU+.



Poslední změna: 12. listopad 2020 18:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám