Univerzita Karlova navazuje spolupráci s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36


Praha, 3. srpna 2021 - Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima dnes podepsali memorandum o spolupráci obou institucí. Signatáři memoranda spatřují vysoký potenciál ve vzájemném propojení svých odborných a vědeckých kapacit a sdílení teoretických informací a praktických zkušeností a jsou přesvědčeny, že jejich vzájemná spolupráce přinese výhody pro efektivní rozvoj jejich činnosti.


Předseda ÚOHS Petr Mlsna při dnešním podpisu uvedl: „Jsem rád, že se nám daří navazovat spolupráci s nejvýznamnějšími akademickými institucemi v České republice. Věřím, že to povede na jedné straně ke zkvalitňování ochrany hospodářské soutěže i veřejného zadávání a na straně druhé k lepší přípravě vysokoškolských studentů.“


Rektor UK Tomáš Zima doplnil: „Dohoda o spolupráci mezi Univerzitou Karlovou a ÚOHS je pro akademickou obec dobrou zprávou. Univerzita Karlova je tradičním partnerem vědeckých a výzkumných institucí, spolupráci rozvíjí i s řadou úřadů státní správy. UK disponuje řadou vědeckých odborníků včetně špičkových zařízení, proto pevně věřím, že vzájemná spolupráce bude oboustranně přínosná.“


Spolupráce bude probíhat například při realizaci vědeckých a výzkumných úkolů a při efektivním uplatňování výsledků vědecké a výzkumné činnosti v praxi, dále formou sdílení a výměny teoretických informací i praktických zkušeností, především v oblastech práva, ekonomie a informačních technologií.


ÚOHS bude mimo jiné nápomocen studentům při získávání znalostí a zkušeností v oblasti ochrany hospodářské soutěže i dozoru nad veřejným zadáváním formou praxí a odborných stáží a bude poskytovat podporu postgraduálního studia.


ZA SPRÁVNOST A KONTAKTY:

Mgr. et Mgr. Martin Švanda

Tiskový mluvčí

Mob.: +420 724 313 687

e-mail:

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

www.uohs.cz


Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK

Univerzita Karlova

mob: 721 285 565

e-mail:




Poslední změna: 4. srpen 2021 10:05 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám