Univerzita Karlova je již počtvrté hlavním partnerem soutěže Nejúspěšnější sportovec roku

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36


Praha 26. ledna 2022 – Univerzita Karlova se stala hlavním partnerem soutěže Nejúspěšnější sportovec roku. Ta oceňuje nejlepší sportovkyně, sportovce a jejich trenéry z jednotlivých regionů České republiky. Univerzita podpořila sportovní soutěž již čtvrtý rok za sebou.


„Univerzita Karlova dlouhodobě podporuje sportování a zdravý životní styl nejen u našich zaměstnanců a studentů, ale také u široké veřejnosti. Velmi mě proto těší, že jsme již počtvrté partnerem soutěže, která rozvíjí a podporuje sport v mnoha regionech ČR,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima.


V rámci večerů je vyhlašována také speciální Cena Univerzity Karlovy, která je určená pro nejlepší sportovce do dvaceti let. Cenu předávají vítězům přímo zástupci univerzity.


Soutěž Nejúspěšnější sportovec roku probíhá již od roku 1998. Pořádá ji agentura Sport Action s. r. o. Společně s Českou unií sportu. Jednotlivá vyhlášení se odehrávají v řadě regionů České republiky, první se konalo 20. prosince 2021 v Českých Budějovicích. Soutěž poběží do dubna 2022. Ocenění získávají jednotlivci i kolektivy sportovců v různých věkových kategoriích a také jejich trenéři. Ceny jsou udělovány rovněž v kategoriích Masters či za mimořádné sportovní výkony. Součástí každého ze slavnostních večerů je videoklip Univerzity Karlovy, který představuje studijní nabídku univerzity.

https://www.nejuspesnejsisportovecroku.cz/.


Kontakt pro média

MgA. Martin Ayrer

vedoucí Oddělení marketingu

mob.: 602 135 517

e-mail:


Univerzita Karlova

Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. Podle mezinárodních žebříčků patří mezi 1 % nejlepších světových univerzit.

Univerzita má přes 12 000 zaměstnanců, z toho více než 4700 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje téměř 45 500 studentů, kteří studují ve více než 800 akreditovaných studijních programech včetně 150 v cizím jazyce. Univerzitu ročně absolvuje téměř 8000 studentů. Univerzita Karlova se těší velkému zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Absolventi UK vykazují dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším. Od roku 2018 je členem prestižní mezinárodní univerzitní aliance 4EU+.






Poslední změna: 26. leden 2022 11:23 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám