Usnesení 67. zasedání Pléna České konference rektorů

Usnesení 67. zasedání Pléna České konference rektorů

Zlín, 12. 12. 2002

Plénum České konference rektorů (ČKR) přijalo na svém 67. zasedání následující usnesení:


ČKR vzala na vědomí informace Předsednictva ČKR o přípravě státního rozpočtu a rozpočtu podkapitoly vysokých škol na rok 2003.


Na základě rozsáhlé diskuse ke zprávě o projektu "Rozvoj veřejných vysokých škol - finanční podmínky a předpoklady" bylo konstatováno, že dosažené výsledky jsou v souladu se zadáním projektu a vytvářejí potřebné předpoklady pro jeho pokračování v příštím roce. Současně bylo řešitelským týmům uloženo formulovat závěry a navrhnout postup pro jejich aplikaci.


ČKR schvaluje zprávu "Projekt financování a organizace doktorských studijních programů za rok 2002". Doporučuje, aby v roce 2003 pokračovala práce na projektu s členěním na část obecnou, která by obsahovala závaznější pravidla vedoucí k udržení kvality doktorského studia, a na část obsahující doporučení a příklady organizace studia uvnitř vysokých škol.


V rámci vystoupení předsedy Grantové agentury ČR Prof. J. Syky proběhla diskuse k návrhu "Grantů pro doktorské projekty". V této souvislosti bylo poukázáno zejména na možné problémy přílišné fragmentace organizace a financování vědecké práce doktorandů zapojených do řešitelských týmů těchto navrhovaných projektů.


Ve Zlíně dne 12. prosince 2002


Za Českou konferenci rektorů


Prof. Ing. Ivan Wilhelm, CSc.

předseda


Poslední změna: 21. leden 2018 23:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám