Soutěž: Zprávy z česko-německého pohraničí

Soutěž: Zprávy z česko-německého pohraničí


V pondělí 29. 1. 2001 v 18 hodin proběhne v prostorách Institutu mezinárodních studií Univerzity Karlovy (Rytířská 31, Praha 1) slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Zprávy z česko-německého pohraničí, kterou za finančního přispění Česko-německého fondu budoucnosti uspořádala Česko-německá společnost v Praze.


Projekt Zprávy z česko-německého pohraničí je prvním svého druhu v České republice. Jedná se o netradičně pojatá prázdninová - cestovní stipendia - pro mladé lidi ve věku 18 až 30 let, kteří se chtějí seznámit se životem v příhraničních regionech České republiky a Spolkové republiky Německo.


První ročník soutěže proběhl v létě a na podzim roku 2000. V prvním kole bylo z několika desítek návrhů studentských projektů vybráno dvanáct nejlepších. Jejich autorům poskytla Česko-německá společnost v Praze 3 000 Kč na realizaci. Téma ve všech případech úzce souviselo s česko-německým pomezím. Po návratu z cesty vypracoval každý ze zúčastněných zprávu, ve které představuje výsledky své práce v pohraničí.


Soutěže se zúčastnili studenti středních a vysokých škol různých oborů a zaměření. Závěrečné zprávy se od sebe liší nejen svým obsahem, ale i formou. Vedle historických studií a reportáží budou v pondělí v Institutu mezinárodních studií k vidění i obrazy, fotografie a umělecké předměty. Každý z autorů zkrátka zachytil život v pohraničí svým osobitým způsobem.


Cena pro vítěze soutěže o nejlepší Zprávu z česko-německého pohraničí, kterého před slavnostním vyhlášením vybere porota složená z pedagogů, novinářů a dalších, je dotována částkou 10 000 Kč.


Česko-německá společnost v Praze byla založena v roce 1999. Nabízí podporu zajímavým a neobvyklým projektům zaměřeným na problematiku česko-německých vztahů, poskytuje stipendia německým studentům a organizuje akce mladých i pro mladé.



Poslední změna: 21. leden 2018 23:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám