FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD

FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD

PROHLÁŠENÍ ČLENŮ AKADEMICKÉ OBCE A ZAMĚSTNANCŮ UNIVERZITY KARLOVY FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD K PROBLEMATICE FINANCOVÁNÍ VYSOKÝCH ŠKOL

Shromáždění akademické obce a zaměstnanců UK FSV v Praze, kteří se sešli dne 17. října 2001 v budově UK FSV v Hollaru, vyslovilo protest proti dosavadnímu způsobu řešení financování vysokých škol.


Shromáždění plně podporuje deklaraci přijatou Akademickým senátem UK v Praze dne 12. října 2001 a požaduje, aby pro řešení problému financování vysokých škol neváhala Univerzita Karlova a její Akademický senát sáhnout v případě potřeby po rozhodných opatřeních.


Účastníci apelují na všechny parlamentní strany, aby přistupovaly k řešení problematiky financování vysokých škol odpovědně a s vědomím nadstranickosti vzdělání.


Účastníci žádají Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, vládu ČR a parlamentní strany, aby řešily postavení a financování vysokého školství koncepčně a dlouhodobě.


Lubomír Mlčoch

děkan UK FSV




VÝZVA ČLENŮ AKADEMICKÉ OBCE A ZAMĚSTNANCŮ UNIVERZITY KARLOVY FAKULTY SOCIÁLNÍCH VĚD K AKADEMICKÉMU SENÁTU UK FSV

Účastníci shromáždění vyzývají Akademický senát UK FSV, aby oslovil akademickou obec fakulty s žádostí o odbornou analýzu současného stavu vysokého školství a jeho financování a o zveřejnění výsledků této analýzy.



Poslední změna: 21. leden 2018 23:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám