Premio 2001

Premio 2001

Dne 6. prosince 2001 v 17.00 hodin se ve Vlasteneckém sále Karolina univerzity Karlovy (Ovocný trh 3-5, Praha 1) uskuteční slavnostní vyhlášení vítězů Iberoamerické ceny 2001. Sedmý ročník této tradiční soutěže věnované vysokoškolským studentům z celé ČR koordinuje Velvyslanectví Španělska v ČR.


Informace o soutěži "Iberoamerická cena":


Počínaje rokem 1994 odměňují zástupci diplomatických misí iberoamerických zemí akreditovaných v ČR (Argentina, Brazílie, Kolumbie, Kostarika, Kuba, Chile, Španělsko, Mexiko, Peru, Portugalsko, Uruguay a Venezuela) cenou nesoucí název "Premio Iberoamericano" nejlepší práce, které předloží studenti hispanistiky a lusitanistiky na témata z oblasti literatury, historie, humanitních a společenských věd. Soutěžní práce jsou psány ve španělštině nebo portugalštině a jejich úroveň hodnotí porota složená ze zástupců diplomatických misí zemí iberoamerické skupiny. Tato soutěž, původně určená studentům UK, se později rozšířila na vysoké školy celé ČR, na nichž existuje zmíněná odborná specializace. Soutěž probíhá každoročně a za dobu jejího trvání se v organizaci postupně vystřídala velvyslanectví Kolumbie, Argentiny, Venezuely, Mexika a Chile.


Tradičně byly ceny nejlepším studentům udělovány odděleně ve dvou kategoriích, přičemž byla hodnocena zvlášť oblast humanitních věd a zvlášť oblast sociálních a ekonomických věd. V roce 1999 byl poprvé použit nový způsob - došlo ke zrušení těchto dvou kategorií, což poskytlo větší prostor pro výběr témat. Zároveň došlo k redukci původních čtyř cen na tři, což umožnilo navýšit hodnotu jednotlivých odměn.



Poslední změna: 21. leden 2018 23:33 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám