Další spolupráce se španělskými univerzitami

Další spolupráce se španělskými univerzitami

Další z přijetí význačné osobnosti proběhlo dne 11. května ve Vlasteneckém sále, rektor I. Wilhelm spolu se zástupci vedení a představiteli fakult přivítali na akademické půdě J. E. pana Ramôna Luise Valcárcela Sisa, předsedu regionální vlády Murcie ze Španělska. Pan předseda uvedl ve svém projevu, že se cítí velmi poctěn při přijetí v sále, kde v prosinci 1998 španělský premiér Aznar oznámil rozšiřující se možnosti spolupráce díky vznikajícímu projektu na virtuální učebnu Cervantes. Pan předseda hovořil i o třech univerzitách nacházejících se v Murcii, na jedné z nich působil jako pedagog (je profesorem dějin umění) a vyzdvihl snahu i zájem, který mají všechny tamější univerzity o bližší spolupráci s UK.


Pan rektor uvedl, že jako představitel univerzity vítá každý nový kontakt; UK má v současné době již přes 160 meziuniverzitních partnerských smluv:"...neznamená to však, že nevítáme nové kontakty a další smlouvy. Jedním z našich hlavních cílů je co nejširší výměna studentů".


Představitelům Španělska, zastoupených mj. i J. E. velvyslancem Juanem M. de Barandicou, pak za dosavadní spolupráci a výborné vztahy i podporu (mj. každoroční tradiční udělování Iberoamerických cen) poděkovali děkan FF UK doc. P. Kolář a doc. B. Janský z PřF UK. Jejich slova potvrdil i vedoucí Střediska Iberoamerických studií prof. Opatrný.


-vh-


Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám