Zažijte den plný poznání. V prostorách Kampusu Hybernská proběhne den s Univerzitou Karlovou


Praha 2. května 2023 – V sobotu 20. května uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v inspirativních prostorách Kampusu Hybernská připravila Den s Univerzitou Karlovou. Pro zájemce je také připravena prohlídka historického Karolina s průvodcem.


Návštěvníci každého věku se budou moci zdarma zúčastnit atraktivního vzdělávacího programu pod taktovkou jednotlivých fakult, kterých má Univerzita Karlova celkem sedmnáct. „Celý den věnujeme všem, kteří chtějí rozšířit své vědomosti a poznat, čím se studentky a studenti našich fakult zabývají. Návštěvníci mohou náš program využít jako inspiraci pro další vzdělávání nebo si jen naplno užít den plný tvůrčích aktivit,“ doplnila rektorka Univerzity Karlovy profesorka Milena Králíčková.


V celém areálu Kampusu Hybernská jsou pro děti i dospělé připravena interaktivní stanoviště, která zahrnují například ukázky ergoterapie v praxi, nácvik první pomoci nebo přehlídku léčivých rostlin. Děti mohou ošetřovat pacienty v nemocnici pro medvídky nebo zkusit pokusy s dusíkem, hravou geologii, hlavolamy, sport či relaxaci.


V jedné z přednáškových místností je připraveno pásmo přednášek a besed na téma Práce s informacemi v současném světě. Mezi aktivními hosty budou třeba český novinář a televizní reportér PhDr. Jakub Szántó, vrchní státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze JUDr. Lenka Bradáčová, Ph.D., lékařka prof. RNDr. Ilona Hromadníková, Ph.D., youtuberské duo Pastoral Brothers, nebo redaktor, moderátor a vysokoškolský učitel žurnalistiky PhDr. Václav Moravec, Ph.D.


Návštěvníci Dne s UK si budou moci prohlédnout také symbol Univerzity Karlovy, národní kulturní památku Karolinum. V případě zájmu je nutné se na komentovanou prohlídku předem zaregistrovat na webových stránkách akce.


Den s Univerzitou Karlovou

Kdy: sobota 20. května 2023, 10–18 hod

Kde: Kampus Hybernská, Hybernská 998/4, 110 00 Nové Město

VSTUP ZDARMA


Více informací naleznete ZDE.


Tisková zpráva ke stažení zde.


ZA SPRÁVNOST:

Mgr. Václav Hájek

Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 224 491 248

mob: 721 285 565

e-mail: pr@cuni.cz



Poslední změna: 2. květen 2023 12:21 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám