Chcete studovat na Univerzitě Karlově? Všech 17 fakult se představí Na Karlovce.


Praha, 20. 11. 2023 – V sobotu 25. listopadu 2023 se v budově Právnické fakulty (náměstí Curieových 7, Praha 1) od 9:00–16:00 koná tradiční akce Na Karlovku, kde si lze udělat bližší představu o všech 17 fakultách Univerzity Karlovy. Pro příští akademický rok si mohou uchazeči zvolit z více než 600 studijních programů. Svou oblast studia na největší české univerzitě si tak vybere opravdu každý.


Nejstarší českou univerzitu, která je zároveň mezinárodnímu prostředí nejvíce otevřená, jejích 17 fakult, tamní výuku, obory i studentský život budou prezentovat studenti i zástupci pedagogů. Své fakulty přijedou představit i kolegové z Hradce Králové a z Plzně, kde má Univerzita Karlova lékařské fakulty, v Hradci Králové také farmaceutickou fakultu.


Každý rok jsem velmi potěšena zájmem o studium, který je na akci Na Karlovku opravdu enormní. Vedle skvělých výsledků ve výuce a možnostech stát se kvalitním absolventem či absolventkou, se uchazečům představujeme také jako instituce, kde se dělá excelentní věda a univerzita je i díky tomu dlouhodobě hodnocena jako nejlepší česká vysoká škola i ve světových žebříčcích. Desítky učitelů, zaměstnanců a studentů jsou na akci, ale i poté během studia připraveni podporovat všechny, kdo chtějí oblast svého zájmu dále poznávat a také posouvat dál,“ řekla k akci Na Karlovku rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková.


Akce Na Karlovku přibližuje uchazečům o studium univerzitu skutečně naživo. Nejčastěji se zástupci fakult setkávají s dotazy na podmínky přijímacího řízení, průběh a harmonogram studia či uplatnění absolventů. Tým zaměstnanců kolejí a menz zase radí, jak řešit při studiu bydlení či stravu v menzách, kde letos univerzita v rámci udržitelného rozvoje zavedla kromě vegetariánských i veganská jídla. Jako významný benefit vnímají studentky a studenti možnost vyjet na zahraniční studijní pobyty a stáže, i v tomto ohledu nabízí Univerzita Karlova nejširší spektrum možností výjezdů do celého světa.


Na akci se představí i zástupci studentských spolků, kterých jsou na univerzitě desítky a nabízejí aktivity podle nejrůznějších zájmů a zálib, zapojit se do nich mohou skutečně všichni. Různorodá spolková činnost i sami „spolkaři“ vyvrací mylný dojem některých uchazečů, že například lékařské programy jsou příliš náročné a nezbývá čas na osobní život. „Otevíráme dveře novým zážitkům a přátelstvím. Podporujeme se navzájem ve studiu a pořádáme společenské akce. Opravdu se nemusíte vzdát svých zájmů a koníčků, naopak třeba sport určitě doporučujeme, je to po náročném studiu skvělý relax,“ říkají zástupci Spolku mediků českých. Podpůrné aktivity a poradenství pod střechou Centra Carolina pomáhají překonat těžkosti se studiem. Zaměstnanci tohoto centra budou na akci konzultovat také možnosti studentů se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním.


Interaktivní program se zajímavými experimenty, ukázkami anebo zážitky doslova na vlastní kůži zájemce zabaví a ukáže, čeho všeho jsou studentky a studenti během výuky schopni. Součástí doprovodného programu je také křest nástěnného kalendáře Univerzity Karlovy na rok 2024, kam pomohla obrazy a fotografie vytvořit umělá inteligence.


Vstupné na akci je zdarma.


Kompletní program akce Na Karlovku

Vyhledávač studia podle zájmů


Z doprovodného programu:

· Chirurgické šití

· Fyzikální experimenty

· Kolem světa s FSV

· Nebojte se ekonomie

· Erasmus klub

· Měníme svět pohybem


Univerzita Karlova

· založena v roce 1348

· 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni)

· 8 800 zaměstnankyň a zaměstnanců

· 51 000 studentek a studentů

· 8 000 absolventek a absolventů ročně

· 16 000 účastnic a účastníků kurzů celoživotního vzdělávání ročně

· 86. místo v žebříčku QS World University Rankings: Europe 2024


Poslední změna: 21. listopad 2023 13:23 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám