GFPS

GFPS je Organizace pro studentskou a kulturní výměnu ve střední a východní Evropě a poskytuje stipendium na studium či na praktické stáže.



Studijní pobyt


Semestrální studijní program GFPS se liší od mnoha jiných nabízených programů mobility studentů. Každý stipendista GFPS je během svého pobytu v zahraničí doprovázen členy městských skupin (tzv. Stadtgruppen), kteří mu pomáhají nejen s administrativními záležitostmi, ale také se začleněním se do nového prostředí.


Stipendisté nejsou povinni plnit určitý počet kurzů či kreditů, namísto toho se od nich očekává aktivita v jejich studijním projektu a participace na dvou mezinárodních seminářích na začátku a konci pobytu v zahraničí (cestu i účastnický poplatek hradí GFPS).



Praktická stáž


Praktické stáže umožňují studentům získat kromě teoretického studia také praktické zkušenosti i mimo akademickou půdu. Studenti se hlásí vždy na konkrétní místa, která jsou vypisována díky spolupráci GFPS s cílovými organizacemi, jež se finančně podílejí také na výši stipendia.


Tento program nabízí stipendistům jedinečnou příležitost spojit praxi se studiem v zahraničí. Projekt je koncipován tak, že stipendista dochází tři dny v týdnu na místo své praxe a dva dny navštěvuje semináře na univerzitě. Praktikantské stipendium je otevřeno pro žadatele ze všech studijních oborů.


Praktikanti sice nemají oproti stipendistům povinnost vypracovat a odprezentovat svůj projekt, ale povinná účast na dvou GFPS seminářích za semestr pro ně platí také. Na závěrečném semináři (Forum) místo projektu prezentují své zážitky z praxe a studia v zahraničí.


Informace k výběrovým řízením naleznete na webových stránkách GFPS.


Kontakt na UK

Mgr. Dita Faifrová

Odbor zahraničních vztahů

Rektorát Univerzity Karlovy


Poslední změna: 30. srpen 2021 19:15 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor zahraničních vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám