Spolupráce UK a Českého rozhlasu

Spolupráce Univerzity Karlovy a Českého rozhlasu

Jedním z prvních projektů, který vznikl na základě Deklarace o spolupráci mezi Univerzitou Karlovou a Českým rozhlasem, podepsané rektorem UK prof. Ivanem Wilhelmem a ředitelem ČRo ing. Václavem Kasíkem na sklonku roku 2004,  je cyklus panelových diskusí univerzitních odborníků, zařazený do programu ČRo 6. Zajímavá a aktuální témata, která univerzita pro tyto diskuse připravuje, reprezentují bohatství oborů a odborný potenicál napříč všemi jejími fakultami. Ve vysílání ČRo 6 má pravidelně své místo vždy třetí úterý v měsíci ve 20:10 hod v rámci širšího cyklu Lidé pera.  


Od dubna do konce minulého ak. roku byla odvysílána témata: principy euroskepse (návrh Psychologického ústavu FFUK), Lékařská etika (návrh 3.  LF), Sociální soudržnost (návrh CESES – FSV) a  Mediální výchova (návrh Pedagogické fakulty).


Cyklus pokračuje i v tomto akademickém roce – natočena a odvysílána již byla témata osm hříchů státní správy (návrh CESES FSV) a Divadlo a společnost (návrh Katedry divadelní vědy FF UK), do vysílání se připravují témata Gender a Multikulturní společnost ad.


Kliknutím na  odkaz, uvedený na stránkách oficiálního univerzitního časopisu i-forum, naleznou čtenáři na webu ČRo vždy po odvysílání pořadu jeho kompletní zvukovou podobu ve formátu MP3.



Václav Hájek

Klára Hamanová

Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů UK


Ovocný trh 3/5

Praha 1

116 36




















Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám