Evropské diskusní fórum

Evropské diskusní fórum



V úterý 6. března 2007 v 15,30 hod vystoupí v rámci Evropského diskusního fóra ve Vlasteneckém sále Univerzity Karlovy (Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1) ministr pro Evropu

pan Geoff Hoon


s přednáškou:


,,50 years on - which new challenges lie ahead for the European Union?”

Vystoupení bude další z řady přednášek významných evropských osobností (státníků, vědců a dalších odborníků), které zastřešuje projekt Evropské diskusní fórum na Univerzitě Karlově (EUROPA FORUM CAROLINA PRAGENSIS). Toto fórum vzniklo pod záštitou tehdejšího rektora UK – prof. Ivana Wilhelma v roce 2002. Jeho cílem je vytvořit nezávislou platformu pro výměnu názorů na evropskou problematiku, seznamovat širokou českou veřejnost s evropským integračním procesem a zlepšit komunikaci evropské problematiky uvnitř české společnosti. Při jeho realizaci spolupracuje UK s Ministerstvem zahraničních věcí, Senátem, Delegací Evropské komise, s EU a dalšími institucemi.



Aktivity Evropského diskusního fóra UK probíhají v několika rovinách – jedná se o již zmíněné přednášky významných evropských osobností, konané v prostorách Karolina, které jsou následně publikovány, dále o přednášky zahraničních i českých expertů, probíhající  na rektorátu UK i na jednotlivých fakultách, o spolupráci se Spolkem absolventů UK a v neposlední řadě také o studentské akce a happeningy.



V rámci Evropského diskusního fóra na UK  vystoupili od r. 2002 např.  The Rt. Hon. the Lord Robertson of Port Ellen (generální sekretář NATO), J. E. Ramiro Cibrian Uzal (Velvyslanec Delegace Evropské komise v ČR), Dominique de Villepin (v roce 2002 ministr zahraničních věcí Francie) a Cyril Svoboda (ministr zahraničních věcí ČR), Guy Verhofstadt (předseda vlády Belgického království), Gunter Vergeugen (člen Evropské komise), Ing. Ján Figel (člen Evropské komise), Dr. Denis MacShane, MP (ministr pro evropské záležitosti Velké Británie), Margot Wallstrom (místopředsedkyně Evropské komise), Philippe Douste-Blazy (ministr zahraničí Francie), Dr. Bernard R. Bot (ministr zahraničních věcí Nizozemského království).



Výhledově se Evropské diskusní fórum UK chce a bude věnovat dalším aktuálním tématům, jako je např. bezpečnostní politika EU, atlantický rozměr bezpečnosti, migrační a azylová politika, národní a evropská identita, kulturní diversita Evropy, evropské hodnoty, EU a třetí země apod.



Přednáška bude v anglickém jazyce a nebude tlumočena.


Mgr. Václav Hájek              

Mgr. Klára Hamanová

Tiskový mluvčí UK     

Odbor vnějších vztahů UK




Kontakt a info pro média:

V případě jakýchkoli informací nás kontaktujte na níže uvedených číslech.

Se srdečným poděkováním za váš zájem o tuto mimořádnou akci


Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze


tel:        

+420 224 491 248

e-mail:      

                  


             




Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám