Úsvit nebo soumrak akademické samosprávy?



ÚSVIT NEBO SOUMRAK AKADEMICKÉ SAMOSPRÁVY?

Takový podtitul nese konference, která se jmenuje „Historie, současný stav a perspektivy univerzit“, jež se koná 10. dubna 2008 při příležitosti oslav 660. výročí založení Univerzity Karlovy v její historické budově - v Karolinu.


Na této konferenci se sejdou zástupci českých i slovenských vysokých škol a další odborníci na problematiku vysokého školství a legislativy, kteří zde budou společně diskutovat nad tématikou akademické samosprávy univerzit a budou se zamýšlet nad možnými výhledy do budoucna.


Konference bude za přítomnosti současného rektora UK a jeho předchůdců slavnostně zahájena dne 10. dubna 2008 v 9.30 hod v Karolinu (Ovocný trh 3-5, Praha 1), na níž se sejdou všichni její účastníci, a dále bude rozdělena do tří sekcí – humanitní, ekonomické a právní. Na první jmenované budou účastníci diskutovat základní předpoklad akademické samosprávy – akademické společenství. Na ekonomický základ akademické samosprávy se pak zaměří sekce ekonomická a z právního pohledu se k této problematice vyjádří účastníci sekce poslední – právní.


Rektor Univerzity Karlovy, prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., o této konferenci řekl: „Jsem velmi rád, že se tato konference koná právě na historické půdě Karolina, neboť právě zde se již po staletí pravidelně schází akademická obec Univerzity Karlovy. Na této konferenci tak máme  možnost zamyslet se nejen nad historií akademické samosprávy, ale také nad její současnou úlohou a její funkcí do budoucna.“


Program konference:        http://iforum.cuni.cz/IFORUM-5175.html


Komuniké přijaté na konferenci



Pro další informace prosím kontaktujte:

Mgr. Václav Hájek      

Mgr. Klára Hamanová

Tiskový mluvčí UK    

Odbor vnějších vztahů RUK

Univerzita Karlova v Praze

Ovocný trh 5

116 36 Praha 1

tel: +420 224 491 248

e-mail:




Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám