Jarmark studentů v Karolinu

Jarmark studentů v Karolinu


Tisková zpráva


14. října 2009



I přes nepřízeň počasí se dnes odpoledne uskutečnila v prostorách Karolina nová akce Univerzity Karlovy – Jarmark studentů – určená především pro studenty prvních ročníků.


Studentská unie UK ve spolupráci s Univerzitou Karlovou uspořádala pro své nové kolegy na nádvoří Karolina tuto přehlídku studentských spolků poprvé a představila jim možnosti studentského života na univerzitě. Aktivity Studentské unie i několika spolků mimo unii prezentovaly informační stánky. Exteriéry i interiéry Karolina ožily hudebními vystoupeními studentských kapel nejrůznějších žánrů od indie-folk až po rock-and-roll. Ve studentském klubu K4 v Celetné ulici mohli návštěvníci Jarmarku zhlédnout přehlídku studentských filmů, divadelních představení, skečí a improvizací z dílny svých starších kolegů. Kolorit studentského života doplnila i nabídka možností studia v zahraničí a fungujících poraden či přehled sportovních aktivit.


„Vítáme aktivity Studentské unie UK a Jarmark studentů podporujeme jako neformální způsob seznámení posluchačů prvních ročníků se studentským životem,“ dodal k akci Václav Hampl, rektor Univerzity Karlovy a zároveň popřál nováčkům příjemné začlenění do univerzitního prostředí.


Fotoreportáž zde:


http://iforum.cuni.cz/IFORUM-7902.html


Studentská unie UK


Studentská unie UK (SUUK, www.suuk.cz) je první celouniverzitní a všezahrnující studentská organizace na Univerzitě Karlově, která vznikla na jaře roku 2008, aby sdružovala studentské organizace působící na univerzitě, pomáhala jejich vzájemné komunikaci a spolupráci a posílila univerzitní identitu.


Studentský klub „K4“ v Celetné 14, Praha 1


Zkušební provoz nového studentského klub „K4“ v prostorách gotického sklepení rektorátu Univerzity Karlovy v Celetné ulici byl zahájen v září 2009. Nekuřácký klub, určený zejména pro posluchače Univerzity Karlovy, je provozovaný samotnými studenty a klade si za cíl vytvořit příjemné místo pro setkávání a volný čas. V budoucnu by se zde měly konat výstavy a kulturní akce a prostory by měl začít využívat mj. i filmový klub. 


Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založená v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 3 vysokoškolské ústavy, 6 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou a vývojovou nebo další tvůrčí činnost nebo pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita má přes 7 500 tisíce zaměstnanců, z toho 4 000 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje téměř 49 000 studentů (což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR), kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s takřka 660 studijními obory. V bakalářských studijních programech studuje přes 15 500 studentů, v magisterských 26 000 studentů a v doktorských přes 7 000 studentů. Více než 6 000 studentů jsou cizinci. Nejrůznější kursy celoživotního vzdělávání ročně absolvuje přes 15 000 účastníků.




Za správnost:


Mgr. Václav Hájek




Odbor vnějších vztahů


Univerzita Karlova v Praze


tel:                    +420 224 491 248


e-mail:                     









Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám