TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27. října 2009

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27. října 2009

Vedení Univerzity Karlovy tímto v návaznosti na TZ ze dne 26. října 2009 sděluje, že děkan Fakulty sociálních věd prof. Víšek předložil obratem ke kontrole kompletní studijní dokumentaci devíti absolventů doktorských studijních programů, kteří v uplynulých deseti letech absolvovali  dříve než za dva roky.

Dotyčné absolventy lze rozdělit do dvou skupin. První a většinovou tvoří špičkoví, mezinárodně uznávaní odborníci s dlouholetou vědeckou činností, kteří po roce 2000 doktorské studium absolvovali buď jako podmínku pro následné habilitační nebo profesorské řízení, nebo jako dokončení v minulosti z politických důvodů násilně přerušené akademické dráhy. Druhou skupinu tvoří zahraniční studenti, kteří na FSV dokončili svá předchozí studia.

Provedená kontrola ukázala, že studijní dokumentace je řádná a úplná. Obsahuje doklady o přijetí ke studiu, o průběhu studia a o ukončení studia, a to včetně dílčích studijních povinností, protokolů o státní doktorské zkoušce, protokolů o řádném průběhu oponentního řízení včetně dokladů o obhajobě disertační práce apod. Všechny předložené disertační práce splňují náročná kritéria kladená na tyto typy prací, a to včetně jejich rozsahu, seznamu literatury a poznámkového aparátu.

Vedení Univerzity Karlovy konstatuje, že provedená důsledná kontrola tedy prokázala formální i věcnou oprávněnost udělení titulu „Ph.D.“ a vyvrátila jakékoliv spekulace o existenci „rychlostudentů“ v doktorských studijních programech na FSV UK.

Za správnost:

Mgr. Václav Hájek                                         

Tiskový mluvčí UK                                        

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel: +420 224 491 248

e-mail: pr@cuni.cz






Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám