Informační týden Univerzity Karlovy

Informační týden Univerzity Karlovy


Univerzita Karlova v Praze

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

http://www.cuni.cz





INFORMAČNÍ TÝDEN UNIVERZITY KARLOVY 2010


Zájemci o vysokoškolské studium budou moci ve dnech od 22. – 28. února 2010


načerpat všechny potřebné informace o Univerzitě Karlově na jejích internetových stránkách, a to v rámci tradičního virtuálního Informačního týdne UK  na internetových stránkách univerzity.


Virtuální informační týden připravuje Univerzita Karlova každoročně pro všechny zájemce o studium, kteří chtějí získat veškeré důležité informace o UK před tím, než rozešlou své přihlášky na zvolené vysoké školy. Tento projekt tak doplňuje další tradiční informační akce Univerzity Karlovy pro budoucí vysokoškolské studenty, jakými jsou například Dny otevřených dveří na jednotlivých fakultách a listopadový Informační den.


* * *


Vybíráte si VŠ? Pokud jste se ještě nerozhodli, máte nyní možnost navštívit stránky, které jsme vytvořili právě pro Vás, abychom Vám pomohli lépe se orientovat v široké nabídce studijních programů na Univerzitě Karlově, a usnadnili Vám tak rozhodování při výběru vysoké školy a oboru, který nejlépe naplní Vaše představy.


Tyto webové stránky vznikly jako součást virtuální akce, jenž je určena všem zájemcům o studium na fakultách UK.




Naleznete zde informace o tom, proč si vybrat právě Univerzitu Karlovu, jak správně zvolit studijní program, jak se přihlásit ke studiu a co udělat pro to, abyste uspěli u přijímacích zkoušek.




Proč si vybrat právě Univerzitu Karlovu?


http://infotyden.cuni.cz/whyuk.htm




Nejširší nabídka oborů


http://infotyden.cuni.cz/offer.htm




Na co se nás ptáte?


http://infotyden.cuni.cz/questions.htm




Za správnost:

Mgr. Václav Hájek      

Tiskový mluvčí UK                                        

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova v Praze

tel: +420 224 491 248

e-mail:







Stručná informace o Univerzitě Karlově


Univerzita Karlova byla založená v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 3 vysokoškolské ústavy, 6 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou a vývojovou nebo další tvůrčí činnost nebo pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. UK patří mezi 2 % nejlepších světových univerzit a mezi 100 nejlepších evropských univerzit. Jako jediná z českých vysokých škol se umístila v publikované pětistovce tvz. Šanghajského žebříčku (Academic Ranking of World Universities). Univerzita má přes 7 500 tisíce zaměstnanců, z toho 4 000 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje přes 51 000 studentů (což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR), kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s takřka 660 studijními obory. V bakalářských studijních programech studuje přes 18 000 studentů, v magisterských 25 000 studentů a v doktorských přes 7 000 studentů. Více než 6 000 studentů jsou cizinci. Nejrůznější kursy celoživotního vzdělávání ročně absolvuje přes 15 000 účastníků. Zásadní důraz klade univerzita na mezinárodní spolupráci s prestižními vzdělávacími a vědeckými institucemi. UK uzavřela celkem 450 bilaterálních smluv a 190 mezinárodních partnerských smluv se zahraničními univerzitami.







Poslední změna: 21. leden 2018 23:32 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám