Akademie věd a Univerzita Karlova podepsaly společné memorandum

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Praha 18. prosince 2017 - Akademie věd ČR a Univerzita Karlova spolu v pondělí 18. prosince uzavřely memorandum o spolupráci. Dohoda, kterou vedení obou institucí podepsalo v prostorách Akademie věd v Praze, se může stát základem pro další spolupráci, již vědeckým institucím ukládá nový vysokoškolský zákon. 


„Vysoké školy jsou pro nás důležitým partnerem nejen pro svou edukativní, ale i výzkumnou základnu,“ uvedla předsedkyně Akademie věd ČR Eva Zažímalová, která memorandum chápe především jako nezbytný rámec pro bližší spolupráci v konkrétních oblastech, jako jsou například doktorské programy. 


„Akademii věd považujeme za významného strategického partnera v oblasti vědeckého výzkumu, spolupráci vítáme a těšíme se na ni. Je v našem společném zájmu, aby tato spolupráce zaznamenala kvalitativní posun kupředu,“ řekl po podpisu memoranda rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima


„Strany jsou si vědomy svého mimořádného potenciálu, vysoké odborné a vědecké kapacity, potřeby vzájemného propojení mezi významnými akademickými institucemi a nutnosti stálého rozšiřování a využívání nejnovějších poznatků vědy a výzkumu v praxi,“ stojí v memorandu. 


Podle memoranda strany vyjadřují zájem „spolupracovat a přispívat tak k pozitivním výsledkům při realizaci vědeckých a výzkumných úkolů, při efektivním uplatňováním výsledků vědecké a výzkumné činnosti v praxi i při popularizaci vědy vůči veřejnosti“.


ZA SPRÁVNOST:


Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

tel: +420 224 491 248

e-mail: pr@cuni.cz



Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, nejrespektovanější mezinárodní žebříčky řadí UK mezi 2 % nejlepších světových univerzit. Univerzita má přes 8 000 zaměstnanců, z toho více než 4 600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje téměř 50 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 630 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 9000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Univerzita Karlova je podle nezávislého hodnocení Střediska vzdělávací politiky za rok 2016 nejlépe hodnocenou vysokou školou v ČR. Matematicko-fyzikální fakulta UK pak byla ohodnocena jako nejlepší fakulta. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.




Poslední změna: 21. leden 2018 23:35 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám