Na Univerzitě Karlově startuje Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů. Zjistěte, jak se studuje na nejstarší české univerzitě

Univerzita Karlova

Ovocný trh 5, Praha 1, 116 36

www.cuni.cz


Praha 12. dubna 2018 - V sobotu 21. dubna uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o celoživotní vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v historických prostorách Karolina připravila Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů.


Zástupci všech 17 fakult Univerzity Karlovy představí širokou nabídku programů CŽV. Univerzita Karlova nabízí možnost vzdělávání jak pro středoškoláky – Juniorskou univerzitu, tak pro seniory v rámci Univerzity třetího věku.


Nebude chybět ani široký doprovodný program. Pro návštěvníky je připravena série přednášek významných osobností Univerzity Karlovy. Ke shlédnutí bude například simulované soudní jednání jak z oblasti civilního, tak trestního práva, či se dozvíte, jak se rodí univerzitní insignie. Diskutovat bude možné s řadou předních univerzitních odborníků, například botanikem Václavem Větvičkou či lékařkou a propagátorkou zdravé výživy Kateřinou Cajthamlovou. Odborníci z Přírodovědecké fakulty návštěvníky seznámí s příbuzenskými vztahy v přírodě či s tím, jak geografové vnímají svět. Zájemci budou moci rovněž ochutnat „dobroty“ z molekulárního baru Přírodovědecké fakulty UK.


Pro mladé návštěvníky je připraveno několik přednášek Juniorské univerzity UK. Hovořit se bude o tom, jak potrestat teroristu, o úspěšné počítačové hře z dílny Matematicko-fyzikální fakulty a Filozofické fakulty Atentát 1942, která získala nominaci na „herního Oskara“, umělé inteligenci či asistované reprodukční medicíně.


V průběhu celého dne budou představitelé Lékařské fakulty v Plzni hovořit o zdravé výživě, cvičení pro seniory, prevenci diabetu či prevenci rakoviny prsu. Zájemci se rovněž budou moci dozvědět informace o správném čištění zubů či si budou moci nechat změřit tlak. Bude možné navštívit i nemocnici pro medvídky a další plyšáky. Chybět nebudou ani ukázky záchranářské práce.


Pro návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky historických prostor Karolina a Muzea UK, které nabízí stálou expozici o historii a současnosti UK, a připraven bude také zábavný dětský program a fotokoutek.


Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů 2018

Kdy: sobota 21. dubna 2018

Čas: 10–16 hod

Místo: Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1 – Staré Město


Více informací naleznete na www.denczv.cuni.cz


!! VSTUP ZDARMA!!


Za správnost:


Mgr. Václav Hájek


Tiskový mluvčí UK

Odbor vnějších vztahů

Univerzita Karlova

tel: +420 224 491 248

e-mail:


Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založena v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 4 vysokoškolské ústavy, 5 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí činnost a pracoviště pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita je nejvýkonnější vědeckou institucí v ČR, jak ukazuje např. hodnocení vědeckých výstupů Radou pro výzkum, vývoj a inovace. Univerzita má přes 8000 zaměstnanců, z toho více než 4600 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje více než 48 000 studentů, což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR, kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s více než 600 studijními obory. Univerzitu ročně absolvuje zhruba 8000 studentů. Univerzita Karlova patří mezi pět evropských univerzit, které se těší největšímu zájmu zahraničních studentů v rámci programu Erasmus. Podle průzkumu Reflex 2013–2014 Pedagogické fakulty UK vykazují absolventi UK dlouhodobě nejnižší míru nezaměstnanosti mezi veřejnými vysokými školami. Finanční ohodnocení absolventů UK na trhu práce patří k nejvyšším.



Poslední změna: 12. duben 2018 16:00 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám