Ománská princezna obdržela medaili

Na základě spolupráce, která započala zhruba před rokem, navštívila dnes Univerzitu Karlovu Její Výsost Dr. Mona bint Fahad Al-Said, ománská princezna. Z rukou rektora Tomáše Zimy při té příležitosti převzala zlatou medaili UK.



V Karolinu princeznu Monu nejdříve přivítala prorektorka Radka Wildová a krátce na to rektor Tomáš Zima, kteří vzácnou návštěvu doprovodili do Vlasteneckého sálu. Předání zlaté medaile UK a zápisu do pamětní knihy předcházela debata o konkrétní podobě vzájemné spolupráce – výměně studentů a akademiků. Ve svém projevu JV Mona uvedla, že ománská strana věří v dosažení konkrétních společných cílů. I když v současné době v Ománu nestuduje žádný student z UK, ománští studenti lékařských fakult pravidelně jezdí na stáž na Lékařskou fakultu v Hradci Králové.


Dnešní návštěva navázala na únorovou návštěvu prof. Radky Wildové v Ománu. Během ní vystoupila na konferenci pořádané Univerzitou sultána Kábúse (Sultan Qaboos University), přední arabskou univerzitou v hlavním městě Maskatu. Právě tam na podzim letošního roku zamíří další skupinka univerzitních zástupců.


Text: Marcela Uhlíková

Foto: René Volfík



Poslední změna: 10. červen 2018 20:17 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám