Konference o předškolácích odstartovala v Karolinu

Sedmdesát let po svém založení v Praze se zástupci členských států Světové organizace pro předškolní vzdělávání (OMEP) sjeli do Karolina. Zahájili zde konferenci, na které odborníci do pátku 29. června diskutují o výchově předškoláků k ochraně přírody a vzájemné toleranci.


Podle informací Dany Moravcové, předsedkyně Českého výboru OMEP, přijelo do Prahy kolem sedmi set účastníků ze šedesáti sedmi zemí. „Na konferenci se seznámí například s různými náměty na vzdělávací hry. Z nich by měly děti lépe chápat třeba to, proč je dobré třídit odpad. Chystáme se rovněž společně navštívit dvacet šest školek v některých pražských obvodech,“ prozradila něco málo z programu předsedkyně.


Zástupce OMEP při příležitosti slavnostního shromáždění na půdě Univerzity Karlovy přijal rektor UK Tomáš Zima.


OMEP (Organisation Mondiale pour l´Éducation Préscolaire)


Světová organizace pro předškolní výchovu je mezinárodní nevládní organizací sdružující osoby bez rozdílu rasy, národnosti a politického přesvědčení, jejichž cílem je zlepšení výchovy a péče o děti od narození do osmi let. Byla založena v roce 1948 v Praze. Brání a posiluje práva dětí na výchovu, vzdělávání a péči na celém světě a podporuje aktivity, které vedou k jejich kvalitnímu naplňování a dostupnosti pro všechny, bez ohledu na jejich rasu, pohlaví, vyznání, národnost nebo sociální původ.



Text: Marcela Uhlíková

Foto: Eva Kořínková

Datum: 26. 6. 2018



Poslední změna: 28. červen 2018 09:20 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám