Slunečná Zahradní slavnost

V podvečer ve středu 27. června se ve Valdštejnské zahradě v Praze na Malé Straně konala Zahradní slavnost Klubu Alumni Univerzity Karlovy. Patronát nad touto slavnostní akcí převzal senátor prof. Václav Hampl, emeritní rektor Univerzity Karlovy.


V úvodu účastníky akce přivítala 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR, paní Miluše Horská. S projevy poté vystoupili prof. Václav Hampl, prof. Tomáš Zima, rektor UK, a emeritní rektor UK prof. Ivan Wilhelm. Společným tématem těchto vystoupení bylo poděkování všem členům akademické obce za každodenní práci a aktivity spojené s jejich studijní, pedagogickou a vědeckou činností, hájením akademických práv a svobod a posouváním univerzity směrem vpřed.


Profesor Josef Opatrný zaujal auditorium nevšedně pojatou přednáškou na téma 100. výročí založení Československa, v níž zdůraznil, že na založení republiky měli zásadní podíl i lidé, kteří nejsou ještě plně historicky doceněni a jež mj. působili na Univerzitě Karlově ve významných akademických pozicích.


Příjemnou přátelskou atmosféru spoluvytvářela v letním slunečném podvečeru jazzová hudba Dixielandu přátel 1. lékařské fakulty UK.




Text: Luděk Svoboda

Foto: René Volfík

Datum: 28. 6. 2018








Poslední změna: 11. červenec 2018 10:45 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám