V Praze začne největší kongres farmakoepidemiologie

Pražský kongresový palác bude od 24. do 26. srpna hostit 34. ročník International Conference on Pharmacoepidemiology & Therapeutic Risk Management. Organizátorem akce je Farmaceutická fakulta v Hradci Králové UK.



Vědci z Hradce Králové jsou náležitě pyšní na to, že se jim podařilo do České republiky jeden z největších kongresů farmakoepidemiologie přivézt. Ještě týden před ukončením registrace má zájem o účast téměř 1300 odborníků. Farmaceutická fakulta byla organizací akce pověřena i proto, že na ní vyučovaný obor farmakoepidemiologie je z hlediska výuky považován ve střední a východní Evropě za nejsystematičtější a má dlouhou historii.


Pražská konference se uskuteční na pozvání Farmaceutické fakulty v Hradci Králové v zastoupení profesorem Jiřím Vlčkem, který je jednou z předních osobností české farmakoepidemiologie a klinické farmacie. Česká republika má v tomto oboru obecně silnou tradici, což dokazuje celá řada dalších mezinárodních akcí s podobnou tematikou, jež se od roku 2015 v Praze konaly.


Pořádající institucí konference je International Society for Pharmacoepidemiology (ISPE). Se členy z 53 zemí a národními komitéty v Argentině, Belgii, Dánsku a Nizozemsku poskytuje prestižní mezinárodní fórum pro všechny vědní obory podílející se na studiu léků.

Konference se bude věnovat posledním pokrokům a trendům ve farmakoepidemiologii, tedy odvětví epidemiologie, které poskytuje společný základ pro odbornou spolupráci lékařů, farmaceutů, epidemiologů, farmakologů, statistiků a dalších odborníků v hledání skutečné terapeutické hodnoty léčiv a rizikových faktorů, které ji mohou v reálném životě ovlivnit.


„Vyvrcholí tak moje snažení ve vytvoření základů pro mezioborové kurzy, na které se po ukončení mé hlavní profesní kariéry příští rok těším,“ prozradil předseda lokálního výboru konference profesor Jiří Vlček z katedry sociální a klinické farmacie Farmaceutické fakulty v Hradci Králové UK. „Univerzita Karlova by se mohla stát i koordinátorem mezinárodní spolupráce farmakoepidemiologických center vznikajících ve střední a východní Evropě. A především je propojovat se špičkovým světovým centrem na Ultrechtské Univerzitě, kde již máme dlouhodobé kontakty a jistou formu spolupráce, " dodává profesor Vlček.


Více o kongresu zde


Autor: Marcela Uhlíková

Datum: 20. 8. 2018



Poslední změna: 19. srpen 2018 21:39 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám