Albertovské „hnízdo“ zve na Noc vědců

Noc vědců, která se uskuteční 5. října na více než třech desítkách míst celé České republiky, se letos ponese v duchu oslav sta let české vědy. Do pražské části se zapojily i některé fakulty Univerzity Karlovy.



Pro vytvoření bohatého programu s workshopy, přednáškami a dalšími popularizačními akcemi daly nově hlavy dohromady fakulty Univerzity Karlovy sídlící na Albertově. V hlavní budově Přírodovědecké fakulty UK (Albertov 6) se tak bude prezentovat rovněž Matematicko-fyzikální fakulta UK a zpřístupněna bude také nedaleká Fakulta dopravní ČVUT. Pětihodinový program, který začne v 17:30, vyvrcholí chemickou světelnou show ve 22:00 na dvoře Knihovny chemie PřF.


Noc vědců vznikla v České republice z podnětu Evropské komise v roce 2005. Jejím posláním je popularizace vědy a osobností vědců. Cílem této celoevropské akce je bořit mýty o vědcích a vědkyních jako lidech zavřených v laboratořích a ukázat nejširší veřejnosti, že vědci jsou také jen „obyčejní lidé“. Zvídaví návštěvníci si díky nim hrají, poznávají, zkoušejí a snaží se pochopit a objevovat jejich fascinující svět.


Vstup na Noc vědců je zdarma.


Program Noci vědců na Albertově


Text: PřF UK, Marcela Uhlíková

Datum: 24. 9. 2018



Poslední změna: 3. říjen 2018 16:59 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám