Jaký byl advent v Karolinu? Opět skvělý a pohodový

Kdo si včera nenechal ujít tradiční advent v Karolinu, užil si příjemnou sváteční atmosféru se vším, co k předvánočnímu času patří.



V prostoru rektorátního „dvora u kaštanu“ zazněly vánoční koledy v podání dětského sboru Kampata, probíhaly tu dílny a workshopy pro děti, hudební vystoupení, tombola, nechyběl fotokoutek, drobné občerstvení a strom přání – v tomto případě kaštan přání – který se během večera postupně zaplnil adventními tužbami. Na počínání nejmenších, a vlastně i jejich o něco více promrzlých rodičů, kteří nepohrdli šálkem svařeného vína, dohlížel Mikuláš se svým nebeským i pekelným doprovodem. Vedle adventního veselí byla pro zájemce během odpoledne zajištěna prohlídka historických prostor Karolina a Muzea UK.


Přítomné přišli pozdravit prorektoři Lenka Rovná, Radka Wildová a Jan Royt, aby popřáli studentům, zaměstnancům a přátelům univerzity, stejně jako univerzitě samotné, do dalšího období hodně úspěchů a především pohodu a klid v čase svátečním.


Adventní program pokračoval ještě do pozdních večerních hodin, kdy všechny diváky nadchla světelná show skupiny LighTrix, která projekcí dokouzlila atmosféru nádvoří. Závěr adventu na UK obstaral ve Studentském klubu Celetná Science slam s vtipnou ukázkou zajímavých vědeckých projektů.


Text: Marcela Uhlíková

Foto: René Volfík

Datum: 6.12. 2018


Poslední změna: 6. prosinec 2018 11:12 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám