Šedesát let spolu!

Přesně před šedesáti lety se Fakulta tělesné výchovy a sportu stala součástí Univerzity Karlovy. U příležitosti kulatých narozenin byl v Martinickém paláci na Malé Straně uspořádán galavečer 60 let spolu. Akce se zúčastnili současní i bývalí pedagogové, studenti, absolventi a příznivci sportu.



Slavnostní večer zahájila děkanka FTVS docentka Eva Kohlíková, která přítomné přivítala a popřála fakultě hodně štěstí do dalších let. Děkanka zároveň vyjádřila naději, že se česká veřejnost bude o sport i nadále zajímat a aktivně ho provozovat.


Profesor Marek Waic poté připomněl důležité milníky z historie fakulty, slavné absolventy i významné profesory, kteří na ní působili. Moderátor Stanislav Bartůšek s kolegyní Markétou Srbovou vyzpovídali několik známých osobností spjatých s touto institucí. Své vzpomínky a zážitky ze studia tak sdíleli držitelé olympijských medailí diskař Imrich Bugár, kanoista Jaroslav Volf, snowboardistka Eva Samková a pětibojař David Svoboda, paraolympionici Jiří Ježek a Michal Stark, mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová, lékař českých olympioniků Jaroslav Větvička i úspěšní absolventi fakulty, jako jsou sportovní komentátor Štěpán Škorpil či plukovník Jaroslav Priščák, ředitel ASC Dukla Praha.



Program zpestřilo taneční vystoupení finalistů soutěže StarDance Davida Svobody a Veroniky Lálové, akrobatické dvojice Daewomen a skupiny Rockfire, která kombinuje parkour s ohnivou show.


Jana Rydlová, iForum

Foto: Vladimír Šigut

Datum: 1. 7. 2019



Poslední změna: 1. červenec 2019 15:47 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám