Zápis ze zasedání Komise ze dne 12. 7. 2021

Zápis ze zasedání Komise pro přidělování startovacích bytů




Přítomni:

PhDr. David Emler, Ph.D.

doc. RNDr. Markéta Lopatková, Ph.D. (předsedkyně Komise)

prof. PhDr. Lenka Rovná, CSc.


RNDr. Aleš Soukup, Ph.D.


RNDr. Jakub Vaverka, Ph.D.


prof. Ing. František Zahálka, Ph.D.


Omluvena:


Mgr. Bc. Eliška Klimentová




Zasedání dne: 12. 7. 2021 (platforma zoom)




  1. Komise konstatovala svoji usnášeníschopnost.

  2. Komise konstatovala, že ke stanovenému datu (1. 7. 2021) byly na RUK doručeny a následně k projednání Komisi předloženy následující čtyři žádosti o přidělení startovacích bytů:

    • PhDr. Jakub Izdný, Ph.D. – FF

    • Oleksandr Minakov, Ph.D. – MFF

    • MUDr. Aleksei Paschenko – 2. LF

    • Oleg Petrov, Ph.D. – MFF

  3. Komise konstatovala, že jejím úkolem je jednat o obsazení jednoho startovacího bytu, č. označení 1343 (volný od 1. 8. 2021).

  4. Komise přistoupila ke kontrole podmínek pro přidělení startovacího bytu u jednotlivých žádostí, tak jak je stanovuje čl. 2 Pravidel pro přidělování startovacích bytů na Univerzitě Karlově (opatření rektora č. 2/2020, dále též Pravidla).

  5. Na podkladě provedených zjištění a s přihlédnutím ke zhodnocení úplného splnění všech podmínek vyžadovaných OR č. 2/2020 komise jednomyslně zkonstatovala, že:

    • PhDr. Jakub Izdný, Ph.D. nesplňuje podmínku úvazku alespoň 0,7 po dobu alespoň jednoho roku (čl. 2 odst. 1. písm. b Pravidel),

    • Oleksandr Minakov, Ph.D. nesplňuje podmínku úvazku alespoň 0,7 po dobu alespoň jednoho roku (čl. 2 odst. 1. písm. b Pravidel),

    • MUDr. Aleksei Paschenko nesplňuje podmínku úvazku alespoň 0,7 po dobu alespoň jednoho roku (čl. 2 odst. 1. písm. b Pravidel) a dále nesplňuje podmínku doby trvání pracovního poměru alespoň 3 roky (čl. 2 odst. 1. písm. c Pravidel),

    • Oleg Petrov, Ph.D. nesplňuje podmínku věku (čl. 2 odst. 1. písm. b Pravidel).

  6. S přihlédnutím ke skutečnosti, že žádný z žadatelů nesplňuje všechny podmínky pro přidělení startovacího bytu dané Pravidly, Komise přistoupila k diskuzi, zda i přes tuto skutečnost některou z žádostí doporučí (čl. 4, odst. 1., písm. d Pravidel) k udělení výjimky podle čl. 6, odst. 5. Pravidel.

  7. Komise konstatovala, že dva žadatelé jsou vhodnými kandidáty, které lze doporučit k udělení této výjimky, a to:

    • PhDr. Jakub Izdný, Ph.D. a

    • Oleksandr Minakov, Ph.D.

    Zdůvodnění: Komise přihlédla zejména k přínosu a perspektivnosti vědecké, výzkumné a další tvůrčí činnosti obou žadatelů a dále k tomu, že v obou případech jde o zaměstnance na pozici odborného asistenta (AP2), u nichž domovské fakulty deklarovaly vysokou míru perspektivnosti v oblasti vzdělávací i odborné činnosti, a význam těchto aktivit pro univerzitu a příslušné pracoviště. Komise zohlednila též míru potřebnosti přechodného řešení bytové otázky pro oba žadatele (čl. 6, odst. 2 Pravidel).

    Komise dále přihlédla k okolnosti, že oba uchazeči by před koncem stávajícího akademického roku splnili i podmínku úvazku alespoň 0,7 po dobu alespoň jednoho roku (čl. 2 odst. 1. písm. b Pravidel).

  8. Komise dospěla k závěru, že oba výše jmenovaní žadatelé jsou z hlediska Pravidel rovnocennými kandidáty na udělení výjimky, dohodla se proto na volbu losováním.

  9. Komise na základě zhodnocení žádostí z hlediska Pravidel a dále na základě losování doporučila udělit výjimku ve smyslu čl. 6 odst. 5 Pravidel a vyhovět žádosti

    • Oleksandra Minakova, Ph.D. – MFF

    a přidělit tomuto žadateli startovací byt č. označení 1343 (volný od 1. 8. 2021).

  10. Termín dalšího zasedání Komise stanoví předseda Komise v souladu s čl. 4 odst. 3 a čl. 5 odst. 1 a s ohledem na stanovený termín podávání žádostí o přidělení startovacích bytů.




Zapsala: doc. RNDr. Markéta Lopatková, Ph.D. (předsedkyně Komise)




V Praze dne 12. 7. 2021


ke stažení ve formátu .docx


Poslední změna: 19. červenec 2021 13:48 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: UK POINT
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám