Oznámení ze dne 28. 6. 2022

Oznámení


o stanovení termínu pro podávání žádostí o přidělení startovacího bytu pro mladé akademické a vědecké pracovníky Univerzity Karlovy


Oznamuji, že Komise pro přidělování startovacích bytů stanovila termín k podání žádostí o přidělení startovacího bytu č. 1240, a to:


do 14. 10. 2022.


Okruh zaměstnanců, kteří mohou o přidělení bytu požádat, a další podmínky stanoví opatření rektora č. 4/2022, kterým se vydávají Pravidla pro přidělování startovacích bytů – upozorňuji na skutečnost, že okruh zaměstnanců, kteří mohou o startovací byt požádat, byl tímto opatřením pozměněn, v současné době tedy může o startovací byt požádat každý zaměstnanec UK, který:

  • v kalendářním roce podání žádosti dovršil nebo dovrší věk nejvýše 34 let,

  • výše jeho pracovního úvazku na univerzitě, včetně případného úvazku ve fakultní nemocnici, činí 1,0 úvazku,

  • jeho pracovní poměr je uzavřen na místo akademického nebo vědeckého pracovníka,

  • jeho pracovní poměr je uzavřen na dobu alespoň jednoho roku nebo na dobu neurčitou a

  • startovací byt mu zatím nebyl přidělen.

Pokud zaměstnanec některou z těchto podmínek nesplňuje, tuto okolnost uvede v žádosti a uvede též závažné důvody, proč by jeho žádosti i přesto mělo být vyhověno. Komise může rektorce v opodstatněných případech doporučit udělení výjimky.

V případě, že zaměstnanec prokazatelně pečuje o dítě nebo o jinou osobu blízkou, nemusí splňovat podmínku plného pracovního úvazku, ten pak může být nižší než 1,0.

Podmínkou přidělení startovacího bytu je dále stanovený maximální průměrný výdělek a skutečnost, že zaměstnanec není vlastníkem bytu nebo rodinného domu, pomocí něhož by mohl řešit bytovou potřebu a zároveň vykonávat práci na univerzitě.

Písemné žádosti o přidělení startovacího bytu s přílohami se zasílají na adresu: Univerzita Karlova, rektorát-právní odbor, JUDr. R. Kralert, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1, nebo v naskenované podobě na e-mailovou adresu:


Uvolněný startovací byt se nachází v objektu Centra Krystal, J. Martího 2/407, Praha 6. Jde o

  • byt č. 1240 o rozloze 52,96 m2;

tento byt je připravený k nastěhování ihned.


Přesná specifikace bytu je vymezena v příloze A tohoto oznámení.


Tiskopis žádosti a jejích příloh tvoří přílohu B tohoto oznámení. Pro zajištění snazšího kontaktu sjednotlivými žadateli je účelné připojit i kontaktní spojení (e-mail + mobil/telefon).


Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu jednoho roku, nejdéle však do konce pracovního poměru žadatele nebo do konce kalendářního roku, v němž zaměstnanec dovrší svůj věk 35 let. Při splnění všech podmínek stanovených v čl. 7, odst. 2 OR č. 4/2022 lze nájemní smlouvu prodloužit nejvýše o dalších třicet šest (36) kalendářních měsíců.


Měsíční nájemné, včetně zálohy na služby a paušálního poplatku za vybavení bytu za jednu osobu činí 10 086 Kč. Vše má splatnost do 15. dne příslušného kalendářního měsíce.



Doc. RNDr. Markéta Lopatková, Ph.D.

předsedkyně

Komise pro přidělování startovacích bytů

Univerzity Karlovy



Přílohy:

A - Specifikace startovacích bytů

B – Formulář žádosti s přílohami


Poslední změna: 30. červen 2022 12:06 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: UK POINT
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám