Lucie Fríbertová


Studentka FF UK, oborů Bohemistika a Jazyky a komunikace neslyšících

(23 let)


Lucie se narodila v magické datum 12. 12. 2000. Již od první třídy navštěvovala výtvarný obor a hru na klavír na Základní umělecké škole ve Strakonicích. Výtvarná výchova, ze které skládala maturitní zkoušku, ji provázela i celým středoškolským studiem. Absolvovala s výborným prospěchem osmileté Gymnázium ve Strakonicích a po maturitě započala studiem Bohemistiky na Filozofické fakultě UK, ke kterému si přibrala obor Jazyky a komunikace neslyšících.


Láska k českému jazyku a cit pohrát si se slovy a rýmy se staly klíčovými v její tvorbě poezie, které se vášnivě věnovala již od středoškolských studií. Mezi její oblíbené autory patřil J. H. Krchovský. Světlo světa spatřily básně ve třech sbírkách, které ukládala na platformě Wattpad pod pseudonymem singinwolf. K uctění Lucčiny památky bychom rádi její verše vydali knižně.


Lucie celý život obdivovala krásy přírody, ze které čerpala nejen energii, ale i inspiraci. Ve volném čase se pečlivě a láskyplně starala o domácí mazlíčky a květiny, jejichž sbírku neustále rozšiřovala. U toho ráda poslouchala své oblíbené hudební kapely. Mezi její priority patřil i zájem o udržitelnou módu, kterou velmi ráda nosila, a nelhostejnost a ohleduplnost k životnímu prostředí spolu s touhou dělat svět lepším.


Vždy chtěla pomáhat ostatním a dělat jejich životy krásnější, mimo jiné prostřednictvím vzdělávání. Byla nejvíce tolerantní, inspirující, laskavou, obětavou, milující, citlivou a roztomilou duší, jakou si její bližní mohli jen přát. Své ušlechtilé záliby a zájmy sdílela se svou milující rodinou a přítelem.


Rodina Fríbertova


Poslední změna: 17. červen 2024 10:36 
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor vnějších vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám