Česko-německý fond budoucnosti

Česko-německý fond budoucnosti (Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds) podporuje a prohlubuje spolupráci mezi Českem a Německem a zaměřuje se na vzájemné porozumění skrze společné dějiny a kulturu.



Nabídka stipendií se týká studentů, kteří chtějí v rámci studia absolvovat jedno- anebo dvousemestrální studijní pobyty (začínající zimním semestrem). Stipendium se neuděluje těm, kteří v Německu právě absolvovali jiný studijní pobyt. Kromě toho je vyloučena dvojí stipendijní podpora, tj. současné pobírání dalšího stipendia.


O stipendium se mohou ucházet studenti všech úrovní studia humanitních a společenskovědných oborů. V současné době činí výše stipendia ČNFB pro studenty bakalářských oborů 650 EUR a pro studenty magisterských oborů a doktorandy 800 EUR měsíčně.


Pobyt v zahraničí slouží k získání, či prohloubení znalosti jazyka a kultury sousední země. Kromě toho mají studující získat náhled do akademického života hostitelské země a aktivně se účastnit vědecké výměny, proto mají stipendisté a stipendistky během svého pobytu za úkol pracovat na konkrétním projektu s česko-německou tematikou a na toto téma napsat referát (může se také jednat o diplomovou či doktorskou práci, kterou je poté třeba předložit).


Na každý akademický rok je vypsán určitý počet stipendijních míst, na která se uchazeči hlásí v průběhu ledna. Stipendisté budou vybráni nezávislou komisí, která je složena ze čtyř členů.


Informace pro žadatele naleznete na webových stránkách Fondu budoucnosti.


Kontakt na UK

Mgr. Dita Faifrová

Odbor zahraničních vztahů

Rektorát Univerzity Karlovy


Poslední změna: 30. srpen 2021 19:07 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Odbor zahraničních vztahů
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám