usnesení HVK 07/10 b

Usnesení hlavní volební komise pro volby do Akademického senátu Univerzity Karlovy

Hlavní volební komise pro volby do Akademického senátu Univerzity Karlovy, jmenovaná předsednictvem Akademického senátu Univerzity Karlovy podle čl. 3 Volebního a jednacího řádu AS UK, ve složení:

MUDr. Petr Sucharda, CSc., předseda; doc. MUDr. Jaroslav Koutenský, CSc., místopředseda; RNDr. Oldřich Bílek, Peter Brezina, Daniel Feranc, dr. Petr Just a prof. Jan Kuklík, členové;

posoudila podle čl. 7 odst. 5 Volebního a jednacího řádu AS UK protokol o výsledcích opakovaných voleb, konaných na Přírodovědecké fakultě ve dnech 10. a 11.4.2007 z rozhodnutí Hlavní volební komise. Konstatovala, že neobdržela žádnou námitku proti průběhu ani výsledku voleb.

Komise se usnesla takto:

Hlavní volební komise posoudila volbu členů a náhradníků AS UK jako platnou s výhradou, že nejde o 2. kolo voleb, nýbrž o opakované volby podle čl. 8 Volebního a jednacího řádu AS UK.

Současně upozorňuje, že novelou zákona o vysokých školách byla podmínka platnosti voleb procentem zúčastněných voličů zrušena, takže odvolávka na §8 odst. 1 zákona je irelevantní.

Proto žádá předsedu dílčí volební komise ing. M. Lorence, aby dodal na sekretariát Akademického senátu UK protokol o výsledku voleb, ve kterém budou tyto formální nedostatky odstraněny.


V Praze 4. 5. 2007



MUDr. Petr Sucharda, CSc.

předseda hlavní volební komise pro volby Akademického senátu Univerzity Karlovy



Poslední změna: 21. leden 2018 23:20 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Za obsah stránky zodpovídá: Kancelář akademického senátu
Máte dotaz ?
Kontakty

Univerzita Karlova

Ovocný trh 560/5

Praha 1, 116 36

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208




Jak k nám